Ga naar hoofdinhoud

WEG neemt Watt Drive over

WEG heeft het Oostenrijkse Watt Drive overgenomen, waardoor het bedrijf nu ook tandwielkasten en motor-reductoren voor geïnte-greerde aandrijfoplossingen kan aanbieden. Het modu-laire Watt tandwielsysteem past goed bij de efficiënte IE2 en IE3 W22 motoren van het Braziliaanse merk. Daarmee heeft het een aandrijfpakket met een uitstekend rendement, betrouwbaarheid en levensduur in handen, waarmee het ook in de toekomst vooruit kan.

Op de wereldmarkt is steeds meer vraag naar optimale oplossingen, waarin elektromotoren, frequentieomvormers, tandwielkasten of motorreductoren in één aandrijfsysteem zijn geïntegreerd om de prestaties en energie-efficiëntie te verbeteren. Met de overname van Watt Drive is dat precies wat WEG nu kan bieden.

Breed programma (motor)reductoren
Watt Drive is producent van een breed programma aan tandwielkasten en motorreductoren tot een uitgangskoppel van 20.000 Nm. Ze lopen soepel en trillingsvrij, werken met minimale spelingen en bieden een hoge bedrijfs-zekerheid. Ze kunnen op allerlei manieren worden gemonteerd, bijvoorbeeld met een basisplaat, op een flens, als Uniblock of met massieve of holle as.

Door gebruikmaking van het modulaire MAS tandwiel- en motorsysteem kan het bedrijf op korte termijn betrouwbare en voordelige oplossingen leveren, afgestemd op de eisen van de klant. Voorts profiteren de klanten van de flexibiliteit van het Uniblock-ontwerp, dat de voordelen van de montage op een basisplaat en een flens in zich verenigt dankzij een tandwielkast, die aan alle kanten kan worden gebruikt.

De ontwikkeling van de Watt-serie zal na de overname door WEG gestaag doorgaan. De productlijnen van de nieuwe MAS motorreductoren staan gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. De productie van deze units komt voor rekening van de fabriek in Markt Piesting. De capaciteit van deze fabriek wordt uitgebreid, vooral omdat een grotere vraag naar motor-reductoren wordt verwacht nu deze tot het wereldwijde productaanbod van WEG behoren.

WEG
Het van origine Braziliaanse WEG is een wereldwijde leverancier van laag-, midden- en hoogspanningsmotoren met vermogens tot 20 MW. Daarnaast is het een mondiale speler op het gebied van stroomvoorziening, verdeel-kasten en turnkey automatiseringssystemen, waaronder motoren, bestu-ringen, PLC’s, schakelkasten, transformatoren en software.

De onderneming is vertegenwoordigd op elk continent, in ruim zestig landen met een wereldwijd netwerk van 1100 servicecentra. In Nederland heeft de onderneming een verkoopkantoor in Oldenzaal.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven