Ga naar hoofdinhoud

WEG bouwt bedieningspanelen voor hydraulische persen

Hidral-Mac, de grootste fabrikant van hydraulische persen in Latijns Amerika, is een partnerschap met WEG aangegaan voor de levering van elektrische bedieningspanelen voor hydraulische persen. Hidral-Mac bouwt jaarlijks ongeveer 600 machines, bestemd voor vrijwel alle industrietakken. Ze knippen, buigen en vormen allerlei onderdelen: van sleutels tot ventilatoren en van koelkasten tot auto’s.

Op dit moment heeft circa 10% van de Hidral-Mac machines een WEG-bedieningspaneel. In de komende zes maanden wordt geprobeerd 30% te halen en binnen een jaar 100%. “Het elektrische bedieningspaneel is het brein van de machine: het bepaalt de werking en zorgt voor de veiligheid…. en onze machines uit de seriebouw zijn standaard uitgerust met WEG”, aldus Marcelo Lopes Névoa, Manager van het Electrical Department bij Hidral-Mac

Hidral-Mac biedt naast de speciale projecten een heel scala aan persen van 5 tot 1000 ton. De firma gebruikt al meer dan vijf jaar motoren en PLC’s van WEG en bouwde voorheen haar eigen bedieningspanelen. Maar hierdoor stegen de productiekosten en ging kostbare tijd verloren, die beter elders kon worden besteed. In 2008 kwam de afdeling Customized Starters Sales van WEG met het idee om een prototype van het complete Hidral-Mac paneel te maken.

Het product is ontwikkeld volgens de specificaties van Hidral-Mac en daarna getest en goedgekeurd. “De afdeling Customized Starters is specifiek opgericht om met oplossingen te komen voor de machines van klanten”, zegt Manfred Peter Johann, Sales Manager bij WEG Automação.

Volgens Marcelo Névoa zijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van bedieningspanelen door de toelevering van WEG verbeterd. “De geleverde panelen zijn uitstekend afgewerkt en gebruiksklaar met een garantie van een efficiënte aftersales-service: wij bouwen ze in en zetten ze alleen maar aan”, zegt hij.

Niet alleen de kwaliteit en betrouwbaarheid zijn beter, maar ook de productiekosten gingen 20% omlaag: voornamelijk door een tijds- en werkbesparing bij Hidral-Mac. “We streven ernaar de grootste assemblagelijn voor hydraulische persen ter wereld te hebben. Dankzij deze kant en klare panelen kunnen we ons op dit hoofddoel concentreren”, aldus Névoa.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven