Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijd energietoevoer weer van start

Igus GmbH, uit Keulen, fabrikant van kabelrupssystemen met kabels en alle toebehoren, geeft het startschot voor de derde wedstrijd ‘Vector Award’. Ook deze keer wordt gezocht naar inventieve toepassingen op het gebied van energietoevoer die worden gerealiseerd met veelzijdige kabelrupsen en kabels. De uiterlijke datum van deelname is 28 februari 2012. De prijs wordt uitgereikt op de igus-stand tijdens de Hannover Messe in april 2012. Beschermheer van de ‘Vector Award’ is de Robotation Academy van de Hannover Messe.

De energietoevoer-wedstrijd is gedoteerd met een prijzengeld van 5.000 euro. De jury bestaat uit prominente technici en wetenschappers, onder andere van de Duitse centrale vereniging voor elektrotechniek en elektronica (ZVEI), van het WZL (Werkzeugmaschinenlabor; laboratorium voor gereedschapsmachines) van de RWTH Aachen en van TÜV Rheinland.

Grenzen doorbreken
Jurylid Harald Nehring, procuratiehouder Energietoevoersystemen bij igus: “Wij worden bijna dagelijks geconfronteerd met nieuwe toepassingen. De wedstrijd is bedoeld om te laten zien, welke grenzen met kabelrupsen al konden worden overwonnen.” In de kraan- en werktuigbouwkunde tot robotica en cleanroom zones kunnen moderne kunststof-kabelrupsen nagenoeg universeel worden toegepast”.

Bij de tweede editie van de ‘Vector Award’ twee jaar geleden, hebben meer dan 110 inzenders deelgenomen, niet alleen uit China, India, Korea en Singapore, Amerika, Canada en Brazilië, maar ook uit heel Europa. Winnaar was een toepassing van de energieverzorger CEZ Group uit Tsjechië. In de bruinkoolkrachtcentrale van Tusimice realiseerde de CEZ Group met 615 meter de tot op dat moment langste verplaatsingsweg ter wereld met een kunststof kabelrups. Onder ruwe omgevingsvoorwaarden zoals kou, hitte en stof functioneert daarbij een Heavy Duty -rolkabelrupssysteem van de igus-serie “5050RHD” met speciale ‘Chainflex’-kabels aan de transporteenheid van een bruinkoolbagger.

Robuuste kunststof-kabelrups ingezet in de bruinkoolwinning
Robuuste kunststof-kabelrups ingezet in de bruinkoolwinning (foto: igus)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven