Ga naar hoofdinhoud

Website voor vraag en aanbod

Sinds medio maart is er een (Engelstalige) website die tot doelstelling heeft vraag en aanbod voor de gehele aandrijftechniek bij elkaar te brengen. Op Powertransmis-sions is het aanbod onder-verdeeld in 22 categorieën, variërend van hydrauliek en pneumatiek in het algemeen tot een gedetailleerde verdeling in mechanische componenten.

In zijn loopbaan van 16 jaar in de aandrijfbranche heeft oprichter Dick van Opzeeland gemerkt dat het zoeken naar producten steeds moeilijker wordt omdat de productprogramma’s steeds verder uitbreiden. Verder kunnen vraag en aanbod sterk fluctueren, een fenomeen waar producenten hun productieplanning op optimaliseren. Dit kan bij aanbieders leiden tot voorraadvorming en tegelijkertijd bij vragers tot lange levertijden.

Er zijn tal van websites die nieuwe producten onder de aandacht brengen. Onder meer deze site doet dat maar ook een wat bredere site als Products4Engineers. Bestaande brengen echter vooral het aanbod bij elkaar. Van Opzeeland koos voor een andere benadering.

Vraag en aanbod
Powertransmissions kent twee gebruikersgroepen: Members en Users. Members zijn leden die hun producten kenbaar maken op de website. Dat kunnen wereldwijde aanbieders zijn. Een member is vrij aan te geven naar welke usergroep hij zijn vraag wil versturen: in welk land, op welk continent of zelfs de gehele wereld.

Users zijn gebruikers die zoeken naar de producten gerelateerd aan de aandrijftechniek. Zij kunnen gemakkelijk invoeren welke producten ze waar willen aanbieden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven