Branche nieuws

VSK toont kansen voor installatiebranche

Enkele maatschappelijke trends bieden in de toekomst volop kansen voor de installatiebranche. De verduurzaming van de energievoorziening (zonne-energie, kleine windmolens) en de vergrijzing (domotica en slimme gebouwbeheersystemen) vergen behalve technologie nog steeds handjes om een en ander te monteren en aan te sluiten.

De vakbeurs VSK 2014 van 3 tot en met 7 februari 2014 in Jaarbeurs laat installateurs, architecten en bouwers zien waar deze kansen liggen en hoe ze te verzilveren. VSK toont een breed aanbod op het vlak van verwarming, sanitair en klimaat- en koudetechnologie. De vakbeurs biedt de bezoeker een compleet overzicht van de actuele designtrends, technische innovaties en kansen voor de branche.

De editie 2014 vindt plaats in een tijd waarin de sector als geheel het moeilijk heeft. Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen. De solarbranche bijvoorbeeld doet het goed, zodat de deelname aan het Solarpaviljoen groeit naar veertien aanbieders. Het thema zonne-energie komt ook elders op de beurs bij exposanten aan bod.

Kennissessies
Om bezoekers te helpen kansen te ontdekken en te pakken, krijgt de VSK behalve het expositieaanbod ook inhoudelijk programma. Er wordt bijvoorbeeld een apart gedeelte ingericht voor gebouwautomatisering en domotica waar kennisoverdracht de boventoon voert. Ook deze sector wint aan belang en is het knooppunt tussen de E- en W-sector.

In de VSK-arena Qumedia een aantal lezingen over trends op het gebied van sanitair. Op de eerste beursdag worden awards voor keuken- en badkamerspecialisten uitgereikt. Op de andere beursdagen zullen lezingen worden verzorgd door verscheidene brancheverenigingen en -partijen als NVKL, VFK, Verac en Uneto-VNI.Ook zijn er lezingen door exposanten en zijn jonge installateurs bezig met vakwedstrijden. (foto: VNU Exhibitions – Robert Aarts)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven