Ga naar hoofdinhoud

VSK introduceert nieuw concept

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2012 vindt in Jaarbeurs Utrecht de VSK plaats, de belangrijkste vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek. De VSK introduceert deze editie een nieuwe beursindeling. Volgens projectmanager Michiel Nijhuis wordt er een nieuw concept met een fris logo en een nieuwe indeling neergezet. Dit echter zonder de vertrouwde partijen uit het oog te verliezen.

Aan de basis van de VSK zullen de vier natuurelementen staan: aarde, lucht, water en vuur. Zij symboliseren enerzijds de verschillende installatiedisciplines en tegelijkertijd de synergie daartussen. De natuurelementen staan tevens voor duurzaamheid en energiebesparing, de belangrijke thema’s die de complete bouwkolom bezig houden.

De elementen hebben ieder hun eigen hallen en onderwerpen. Water (hal 11) huisvest sanitair en waterbehandeling; vuur (hal 7, 8 en 9) verwarming, CV ketels, (warmte)pompen, leidingsystemen en appendages; lucht (hal 2, 3 en 4) luchtbehandeling, airco en koudetechniek, gereedschappen en bedrijfswagens; aarde (hal 3, 4, 9 en 10) alternatieve energie, geïntegreerde systeemoplossingen, meet- en regeltechniek, informatie, kennisoverdracht en ICT.

Nijhuis: “We merken dat de branche en daaraan gerelateerde bedrijven zich bewust zijn van de bijdrage die zij kunnen leveren op het gebied van energiebesparing. Innovaties zijn in deze hoek te zoeken en te vinden. Geïntegreerde systeemoplossingen zijn een ander belangrijk innovatiegebied. De noviteiten die meedingen naar de VSK Awardsworden deze editie bij elkaar geplaatst op verschillende pleinen. Zo heeft de bezoeker per element een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.”

Brancheorganisaties
Grote brancheorganisaties zoals Uneto-VNI en NVKL zijn vertegenwoordigd op de VSK en hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het nieuwe concept. Volgens Nijhuis vormen meerdere brancheorganisaties een klankbord en nemen daarvoor zitting in de adviescommissie. Zij leveren een bijdrage aan het nog te ontwikkelen inhoudelijk programma van de beurs. Denk dan aan seminars, congressen en presentaties over trends en issues in de branche.

Waarom VSK?
De bezetting van de VSK loopt op dit moment heel positief. Ongeveer 80% van de expositieruimte staat momenteel in optie of is geboekt. In sommige hallen is al geen plek meer. De beurs is een mooi platform voor bedrijven om gedurende vijf dagen producten, diensten en noviteiten te tonen aan de complete installatiebranche.
 
Samenwerking met meerdere en verschillende partijen uit de bouwkolom wordt steeds belangrijker in de installatiebranche, op de VSK zijn al deze partijen bij elkaar en worden de toekomstige oplossingen en samenwerkingen bedacht. Daarom is het voor zowel leverancier als afnemer interessant om de VSK van maandag 6 tot en met 10 februari 2012 te bezoeken, besluit Nijhuis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven