Ga naar hoofdinhoud

Voortman neemt Bach over

Voortman uit Rijssen maakte vandaag de overname bekend van Maschinenfabrik Bach, ge-vestigd in Apolda (60 km wes-telijk van Leipzig). De nieuwe dochter-onderneming van de Voortman Steel Group zal onder de naam Bach Cutting Systems gaan opereren. De overname voegt jarenlange ervaring en kennis van beide ondernemingen samen. Door de overname krijgt Voortman kansen in branches die voor het bedrijf onbekend terrein waren, maar waarin het zich graag wil begeven. Behalve over nieuwe machines beschikt de Rijssense onderneming nu ook over ervaren vakmensen en nieuwe klanten en relaties.

Bach heeft ruim 65 jaar ervaring als producent van snijsystemen voor het auto-geen- en plasmasnijden van stalen platen en is zowel in Duitsland als interna-tionaal bekend als toonaangevend leverancier van deze systemen. Met de over-name zijn vijftig arbeidsplaatsen bij Bach behouden gebleven.

Voortman is in ruim veertig jaar uitgegroeid tot toonaangevend leverancier van bewerkingsmachines voor de staalverwerkende industrie. Dankzij de betrouw-baarheid en kwaliteit van de machines en innovaties op het gebied van productie-automatisering is het bedrijf de laatste jaren sterk gegroeid.

De productie van de snijsystemen, waarmee zowel autogeen als plasma gesneden kan worden, zal blijven voortbestaan in Apolda. De snijsystemen van Bach kunnen uitgerust worden met meerdere snijtoortsen voor optimale serieproductie. Voor het aanbrengen van lasnaadvoorbereidingen worden de systemen voorzien van 3D-toortsen (foto). Optioneel is eveneens het snijden van buismateriaal mogelijk. Om een duidelijke connectie tussen de bedrijven aan te geven zullen de snijsystemen uitgevoerd worden in de Voortman kleuren.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven