Ga naar hoofdinhoud

Volgende generatie Cross Docking Center

De SRH Hochschule für Logistik und Wirtschaft gaat de komende drie jaar een nieuwe generatie van een Cross Docking Center ontwikkelen. Dit is een logistiek systeem zonder opslagruimte, waarin de inkomende goederen direct en zonder tussenopslag worden verdeeld over de uitgaande transporten.

De benodigde oppervlakte voor een logistiek centrum is aan-zienlijk. Zo’n gebouw is vaak alleen per vrachtwagen te bereiken en ligt buiten het bewoonde gebied waardoor er veel in en uitgaand verkeer ontstaat. Door het onderzoeks-project wordt een compact Cross Docking Center ontwikkeld, dat zonder de behoefte aan een afgesloten ruimte in omvang aanmerkelijk wordt geredu-ceerd. Hierbij wordt het mogelijk om verschillende transportmogelijkheden te combineren zoals de vrachtwagen, het spoor en de scheepvaart.

Door de geringe oppervlaktebehoefte wordt het zelfs mogelijk om deze nieuwe generatie Cross Docking Centra binnen bewoonde gebieden op te zetten, dus dicht bij de bron, waardoor de goederentransport vermindert.

Het onderzoeksproject heeft een budget van circa € 1,8 miljoen, waarvan
€ 1,4 miljoen voor de Hochschule Logistik SRH. Het onderwijsinstituut is al een aantal jaren bezig met kleinere onderzoeksprojecten. Daarom is het in staat om ook om in dit grote project de leiding van het onderzoek op zich te nemen. Partners in het project zijn de koerier- en expresdienstverlener UPS en het logistiek adviesbureau XMC. Ondernemingen die ook zijn geïnteres-seerd in het project worden verzocht zich te melden bij de Hochschule.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven