Ga naar hoofdinhoud

Voith onderhoudt Utrechtse trams

De 45 trams in de regio Utrecht worden de komende acht jaar onderhouden door Voith Railservices. Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft voor het bedrijf gekozen na een openbare aanbesteding. De trambeheerder verlangt dat het onderhoud – inclusief schadeafhandeling en revisie – van de trams goed, be-drijfszeker en kosteneffi-ciënt gebeurt. De meeste trams krijgen overigens de komende maanden eerst nog een complete levensduurverlengende revisie.

In de regio Utrecht maken jaarlijks zo’n twaalf miljoen mensen gebruik van de sneltram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Eigenaar en beheer-der van de trambaan, de remise, de haltes en de 45 trams is Bestuur Regio Utrecht (BRU). Tijdens de aanbestedingsprocedure diende Voith een ambi-tieus plan in met een duidelijke visie, dat inmiddels is uitgewerkt naar een plan van aanpak. BRU heeft er vertrouwen in dat Voith de komende jaren het onderhoud goed weet uit te voeren.

27 sneltrams die in 1983 werden geleverd, krijgen de komende maanden eerst nog een complete technische revisie en een nieuw uiterlijk. De overige trams zijn spitstrams van een ander type en zijn gemiddeld jonger. Voor het regulier onderhoud tot eind 2019 van de sneltrams is jaarlijks maximaal 2,7 mln. euro excl. BTW gereserveerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven