Branche nieuws

Vision & Robotics omvat nu ook mechatronica

Het expositieprogramma van de belangrijkste vakbeurs met congres voor (machine) vision en robotica in de Benelux en Duitsland is nu uitgebreid met mechatronica. Vision, Robotics & Mechatronics brengt innovaties en oplossingen van vision systemen, robotica, motion control, sensoren en machineautomatisering. Het evenement van het Mikrocentrum vindt plaats op 22 en 23 mei in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven.

Behalve de nodige bedrijven zijn op de expositie ook de belangrijkste organisaties uit deze vakgebieden aanwezig. Behalve slimme oplossingen voor zowel industriële als niet-industriële toepassingen omvat het evenement een uitgebreid lezingenprogramma.

Het congres van Vision, Robotics & Mechatronics heeft dit jaar extra focus op applicaties voor agro, food, farma, logistiek, automotive, metaal- en kunststofindustrie. Daarnaast vindt tijdens het evenement net als vorig jaar ook de RoboNed Conference plaats.

Flexibele automatisering
Het evenement Vision, Robotics & Mechatronics, dat op 22 en 23 mei in de Koningshof in Veldhoven plaatsvindt, zal onder meer in het teken van flexibele automatisering staan. Dat automatisering gewenst is om de concurrentie met lage lonen landen aan te kunnen, is geen geheim. Dat deze automatisering hiertoe vergaand moet ingrijpen in de productie ook niet. Maar dat het eigenlijke sleutelwoord flexibiliteit betreft is nog te weinig doorgedrongen in het midden- en kleinbedrijf in de Benelux.

De redenen hiervoor zijn divers. Velen denken dat vergaande automatisering vooral iets voor grote multinationals is. Door de grote volumes zouden alleen zij investeringen in vergaande automatisering kunnen rechtvaardigen. Bovendien beschikken zij wel over de financiële bronnen om een hoge automatiseringsgraad te verwezenlijken. Gelukkig is de waarheid wat genuanceerder.

Min of meer onafhankelijk van de sector waarin ze zich bewegen, hebben MBK’s te maken met een totaal andere dynamiek. Het moet zich onderscheiden met unieke oplossingen in plaats van goedkopere massaproducten. Dit vereist snel inspelen op veranderingen in de maatschappij en de hieruit voortvloeiende consumentenwensen (lees: de markt). Hier heeft het MKB een voorsprong.

Maar ook het MKB kan niet zonder automatisering. De beurs Vision, Robotics & Mechatronics brengt gelijkgezinden binnen het MKB in Nederland en België samen en biedt hen innovatieve en flexibele oplossingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven