Ga naar hoofdinhoud

Vision & Robotics met ‘Automation Solutions’

Op woensdag 25 en donder-dag 26 mei organiseert Mikrocentrum in Congres-centrum Koningshof te Veldhoven de tiende editie van Vision & Robotics. Dit jubileumjaar zullen niet alleen de vertrouwde vision en robotica onderwerpen de revue passeren, ook zal er een podium zijn voor aanverwante automati-seringsoplossingen. Door de toevoeging van technologie als aandrijvingen, sensoren en grijpers wordt de bezoeker een compleet pallet voorgeschoteld.

Vision en robotica zijn al enige tijd aan een opmars bezig. Dat is niet verwonderlijk, aangezien een steeds grotere flexibiliteit van automatisering gevraagd wordt, waarbij ook de kwaliteitseisen er niet om liegen. Tezamen en afzonderlijk geven zowel vision als robotica antwoord op deze vragen: ze zijn van alle markten thuis, flexibel inzetbaar, snel, precies en onvermoei-baar.

Vision en robotica staan zelden op zichzelf maar maken deel uit van een geïntegreerde oplossing. Zo is voor handling applicaties de grijper een onmisbaar verlengstuk van de robot en komen ook combinaties met andere typen sensoren en aandrijvingen veelvuldig voor. Om deze reden heeft Mikrocentrum besloten het evenement uit te breiden met een deel ‘Automation Solutions’.

Robot van de toekomst
Ook voor deze editie van Vision & Robotics heeft de organisatie een beroep gedaan op de diverse kennisinstellingen die Nederland en België rijk zijn. Wat ligt er voor morgen in het verschiet? Voor een toelichting op de ‘nieuwe’ robotica – denk hierbij aan care- en curesystemen, maar ook aan land-bouwrobots en robots voor huishoudelijk gebruik – is RoboNed op de beursvloer en het congrespodium uitgenodigd. Zoals deze organisatie in een sectoroverstijgende roadmap zal aantonen, is de toekomst niet morgen maar nu.

Nieuwe concepten voor mens-robotinteractie zijn al voorhanden en ook het internet voor robots, in de vorm van RoboEarth, is in een vergevorderd stadium. Daarnaast zijn de middelen en mogelijkheden van een ‘hippe’ visiontechnologie als Augmented Reality inmiddels zo uitgebreid, dat de grootste beperking vooral de menselijke fantasie lijkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven