Ga naar hoofdinhoud

Vision & Robotics 2012 pakt door

Het jubileumjaar 2011 van Vision & Robotics liet mooie groeicijfers zien. Inmiddels wordt achter de schermen hard gewerkt aan alweer de elfde editie. Hier zullen, voortbordurend op de goede reacties, de Automation Solutions wederom een belangrijke rol spelen.
“Vision en Robotics 2011 liet een duidelijke groei zien ten opzichte van het jaar daarvoor”, zegt Els van de Ven. “Zowel het aantal bezoekers als het aantal exposanten lag twintig procent hoger.” De seminar manager van Mikrocentrum is ook blij met de kwaliteit van het bezoek. “We hebben natuurlijk altijd ook een wetenschappelijke insteek waar tijdens de seminars een duidelijk toekomstgeluid te horen is, vergezeld van diverse zeer praktische lezingen.
 
Een sterk inhoudelijke focus dus. Maar als je tegelijkertijd kijkt naar hoeveel zaken er op de beursvloer gedaan worden, dan kan ik niet anders dan concluderen dat de combinatie marktplaats met inhoud werkt. Niet alleen waren standhouders dik tevreden met het aantal behaalde leads, er zijn zelfs voldoende voorbeelden uit uiteenlopende sectoren waar de bezoeker met een gericht probleem de beurs bezocht en met een passende oplossing weer naar huis ging. Zo direct spijkers met koppen slaan lukt alleen als je alle oplossingen en experts onder één dak bij elkaar hebt. Wat mij betreft kan daar geen internetcampagne tegenop.“
Totaaloplossing
Een deel van het beurssucces is ook te danken aan de steeds prominentere plaats die vision en robotica in de automatisering innemen. In lijn met trends als mass customisation, waarbij steeds kleinere series met een grotere variatie geproduceerd moeten worden, moet automatisering steeds flexibeler zijn. Vision en robotica vormen hier eigenlijk het enige haalbare antwoord op de inherente automatiseringsproblematiek. En ook de uitbreiding van de beurs met het deel ‘Automation Solutions’ heeft bijgedragen aan de groei en relevantie voor de bezoeker.

Van de Ven: “Je ziet dat steeds meer aandrijf- en besturingsleveranciers zich ook op het vision- en roboticavlak begeven. Kijk alleen maar naar de explosieve groei in het aanbod deltarobots, die bijna alle automatiseerders in hun portfolio lijken te hebben om deze met de meer traditionele lineaire systemen te kunnen combineren. Het was niet alleen een logische vervolgstap, maar zelfs noodzakelijk om aanvullende automatiseringsoplossingen op Vision & Robotics te introduceren. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dit is ook precies hoe onder andere machinebouwers dit in de praktijk ervaren. Wat is een handlingrobot bijvoorbeeld zonder grijper?”

Ander moment, zelfde plek
Koningshof in Veldhoven bleek een prima locatie voor een evenement dat naast Nederland ook België wil bedienen. Er was een aanzienlijk groter aandeel Belgische exposanten dan het jaar daarvoor. Hetzelfde gold voor bijdragen aan het inhoudelijke programma en voor het bezoekersaantal.  Mikrocentrum heeft dan ook besloten om in 2012 wederom voor Veldhoven te kiezen. Wel is er een kleine verandering als het gaat om het tijdstip. In plaats van in de meimaand zal de volgende Vision & Robotics op 5 en 6 juni gehouden worden. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven