Ga naar hoofdinhoud

Verhagen opent hightech-centrum General Electric

Minister Maxime Verhagen heeft op 26 september jongstleden het hightech servicecentrum van General Electric in Rheden geopend. General Electric is van plan op deze locatie meer turbines te bouwen. De bedoeling is dat de productie van 140 naar 200 gasturbines per jaar wordt verhoogd.

De minister zei bij de opening dat de gerichte investeringen in de topsectoren van de economie nog meer buitenlandse bedrijven naar Nederland moeten halen. ‘Deze uitbreiding is bewijs van het goede vestigingsklimaat in Nederland,’ aldus minister Verhagen. ‘En dat is belangrijk: de aanwezigheid van een hightech bedrijf als dit maakt ook de Nederlandse economie als geheel sterker.’


Het nieuwe hightech centrum aan de Havelandseweg (foto Benny Gudde)

Topsectoren
Minister Verhagen complimenteerde de provincie Gelderland, dat investeert in voorzieningen die belangrijk zijn voor hoogopgeleide specialisten uit binnen- en buitenland die in de hightech werken. Daarnaast draagt de provincie 100 miljoen euro bij aan durfkapitaal voor innovatie. Daarmee kunnen bedrijven in de topsectoren die in Gelderland goed vertegenwoordigd zijn, zoals agrofood, vernieuwende producten en diensten maken.

Onderhoud gasturbines
General Electric bouwt gasturbines om natuurlijk gas om te zetten in schone, efficiënt geleverde energie. In het nieuw geopende internationale expertisecentrum verzorgt General Electric het onderhoud van gasturbines voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven