Ga naar hoofdinhoud

Veel belangstelling Industriële Week

Een jaar voor de opening van de Industriële Week 2012 is al een groot deel van de vloeropper-vlakte in optie of geboekt. Volgens projectmanager Marc Klumper is het percentage 74% voor Macropak en 71% voor Industrial Processing. Veel marktleiders in deze sectoren hebben intussen hun handteke-ning gezet en ook steeds meer nieuwe exposanten melden zich.

Marktleiders zoals Wijk en Boerma, Tetra Pak, Terlet en Jongerius hebben zich al voor Industrial Processing aangemeld. Aan de andere kant verbinden ook steeds meer nieuwe exposanten zich aan Industrial Processing zoals MettlerToledo, Typhoon roertchniek en Schmersal Nederland. Dit betekent dat VNU Exhibitions zich de komende tijd volop in kan zetten op de groeisegmenten van de event.

Klumper: “Zoals gewoonlijk staan we sterk aan de Solids-kant. Vooral aan de Fluids-kant, waterzuivering en membraantechnologie, is nog veel te winnen voor bezoekers. Op dit moment ligt daar de focus. Wat we al kunnen melden is dat het PompNLplein dit jaar terugkeert en flink wordt uitgebreid. Dit zijn stappen die wij op dit moment zetten en dat hangt samen met een lange termijn strategie. We hebben een duidelijk beeld waarin verbreding van het aanbod en kwaliteit van het programma voorop staan.”

Klumper zet deze editie vooral ook in op de kwaliteit van het programma: “We willen de complete waardeketen van de procesindustrie aan de beurs binden. We willen die extra meerwaarde creëren door middel van seminars, congressen en inhoudelijke bedrijfspresentaties. Maar ook voor andere goede ideeën staan wij meer dan open. We praten veel met de markt, maar horen ook graag terug wat we kunnen toevoegen.”

Om het concept van Industrial Processing meer vraag gestuurd in te steken heeft Klumper een bezoekersadviesraad in het leven geroepen. De conceptontwikkeling is daardoor evenwichtiger, volgens hem. Door meer vraag gestuurd te denken en te acteren zullen bezoekers zich meer herkennen tijdens een bezoek aan Industrial Processing. VNU heeft tijdens de samenstelling breed ingezet en uit ieder bezoekerssegment van de beurs een belangrijke vertegenwoordiger uitgenodigd. In januari is de eerste bijeenkomst en we willen dat dan al snel naar het programma vertalen.

Macropak
Vooral nieuwe bedrijven verbinden zich op dit moment aan de beurs, zoals Spot Gruppe Deisplay & Design en De Jong Verpakking. Afgelopen week zijn daar Helios Packaging, L.C. Maan Engineering B.V. en Q-Process Beesd bijgekomen. Maar ook marktleiders zoals De Witt en Tallpack zijn te vinden op Macropak. Voor de komende periode heeft de VNU het doel gesteld dat zij de complete waardeketen uit de industrie wil verbinden aan de beurs.

De rode draad van de Macropak wordt trends, wetenschap, praktijk en nieuwe producten. De sprekers worden op dit moment benaderd. Dit gebeurt tevens in samenspraak met de zojuist gevormde bezoekersadviesraad. Uit verschillende segmenten van de verpakkingsindustrie heeft de VNU belangrijke bezoekers gevraagd een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het concept van Macropak. Op deze manier wil de organisatie de vraagzijde meer betrekken.

Industriële Week 2012
Van 2 tot en met 5 oktober vinden tijdens de Industriële Week 2012 in Jaarbeurs Utrecht drie toonaangevende events voor de industrie plaats: Industrial Processing, Industrial Automation & Drives en Macropak.

Van de nieuwe beurs Industrial Automation & Drives zijn nog geen aanmeldingscijfers bekendgemaakt. Projectmanager Martijn Beckers wilde desgevraagd wel kwijt dat ‘zijn’ percentage lager ligt. Hoewel het om een nieuw concept gaat dat nog niet geheel is ingevuld, is Beckers tevreden. De verkoop gaat goed, voornamelijk aan de automatiseringskant. Veel partijen kiezen er bewust al voor om mee te doen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven