Ga naar hoofdinhoud

Vanderlande levert distributiecentrum

Vanderlande Industries, implementator van geïntegreerde logistieke systemen, is gekozen als leverancier voor de automatisering van het nieuwe distributiecentrum van de online kleding- en schoenenretailer Zalando. Het nieuwe distributiecentrum met een oppervlakte van 78.000 m2 wordt gebouwd in het Duitse Erfurt en zal in het voorjaar van 2013 in gebruik genomen worden.

De nieuwe site stelt de retailer in staat het assortiment uit te breiden en tegelijkertijd de klanten een hoog serviceniveau te bieden met korte levertijden. Volgens David Schröder, managing director van myBrands Zalando eLogistics GmbH & Co. KG, is Vanderlande de ideale partner voor dit project omdat ze efficiënte en innovatieve producten combineren met ervaring in e-commerce en hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Als marktleider in automatisering van distributiecentra voor e-commerce levert Vanderlande het gehele material handling systeem bestaande uit: een Quickstore HDS shuttle systeem. een Crossorter 1500 (cross belt sorter), een gebied met legbordstellingen en een intern transportsysteem voor bakken en dozen. Voor de logistieke IT koos Zalando Dr. Thomas + Partner, een bedrijf dat ook nauw betrokken was bij het systeemontwerp.

Naast Asda (WalMart), Tesco, Hennes & Mauritz, Urban Outfitters, Hermes Group, en vele andere bedrijven actief in de online business is Zalando een andere bekende e-commerce retailer die besloten heeft samen te werken met Vanderlande Industries.

“Met Zalando kunnen we onze referentielijst completeren met de “z” en absolute top e-commerce bedrijven van A-Z tot onze klanten rekenen. Dit maakt ons de marktleider in Europa in het e-commerce segment”. zegt Matthias Kramm, managing director van Vanderlande Industries GmbH in Mönchengladbach (D). 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven