Ga naar hoofdinhoud

Vakkanjers pakken prijzen in Australië

Een internationale oefen-wedstrijd voor de WorldSkills in Australië heeft de Neder-landse deelnemers twee keer goud en één keer zilver op-geleverd. Met de resultaten van de Global Skills Chal-lenge 2011 in Wollongong lijken de Vakkanjers klaar voor de WorldSkills 2011 in oktober. De wereldkam-pioenschappen voor jonge vakmensen tellen straks in Londen 1000 deelnemers in 45 wed-strijdvakken.

In Wollongong vielen alle vijf Nederlandse metaal- en elektrotalenten in de prijzen. Zilver was er voor lasser Edwin Mabelis uit Nieuwvliet, Tim van den Heuvel uit Lierop werd eerste bij polymechanica, Het team van Bart Biemans (Gemert), Kevin Peters (Doetinchem) en Dennis van Werkhoven (Nijmegen) won met de mini-bike de Manufacturing Team Challenge (foto: Bureau TOP/Chris Pennarts).

De wedstrijden in Australië maken deel uit van een intensief voorberei-dingstraject voor de Vakkanjers op weg naar de WorldSkills. De deelnemers krijgen de komende maanden vaktechnische cursussen en fysieke en men-tale training, zodat ze in oktober optimaal voorbereid aan de start ver-schijnen.

Vakkanjers
De VakkanjerWedstrijden zijn tweejaarlijkse beroepenwedstrijden voor aanstormende talenten in de metaal en elektro. De jonge technici strijden in wedstrijdvakken als lassen, polymechanica en CAD-tekenen. De nationale kampioenen kunnen zich plaatsen voor de wereldkampioenschappen. De WorldSkills 2011 zijn van 5-8 oktober 2011 in Londen.

De wedstrijden in de metaal en elektro zijn onderdeel van de campagne Vakkanjers, waarmee Bureau Top de vaktrots en de instroom van jonge vakmensen wil stimuleren. Bureau TOP is een samenwerkingsverband van Stichting A+O (Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro) en Stichting OOM (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven