Branche nieuws

Van 28 september tot en met 2 oktober 2009 vindt in de Jaarbeurs de tweejaarlijkse vakbeurs Elektrotechniek plaats. Nu de productie overal op een lager pitje staat, is dit het juiste moment om het energetisch rendement of de productiesnelheid te verbeteren. De elektrotechniek biedt de oplossing voor veel maatschappelijke problemen en de overheid kan hierin een stimulerende rol spelen.

Ondanks de economische situatie is er grote animo om te exposeren op de vakbeurs Elektrotechniek. Beursorganisator VNU Exhibitions Europe rekent op zo’n 400 exposanten en verwacht hen ruim 30 000 bezoekers te kunnen bieden. Bezoekers zijn zoekende naar kostenbesparingen en deze beurs is daarvoor een geschikt medium. Exposanten kunnen klanten alleen aan zich binden met slimme, kostenbesparende oplossingen.

Belangrijk

Elektrotechniek is onmisbaar voor de samenleving: energiedistributie, licht, communicatie, klimaatbeheersing en natuurlijk aandrijftechniek. De dynamiek van de markt en de vraag naar kostenbesparende oplossingen zorgt ervoor dat bedrijven naar elkaar op zoek zijn. Tijdens Elektrotechniek kunnen ze elkaar vinden.

Eigenlijk doet de elektrotechnische sector in Nederland het nog niet eens zo slecht. De orderportefeuilles waren tot in het voorjaar nog goed gevuld. Inmiddels lopen de volumes wel terug omdat in het najaar van 2008 besluiten over nieuwe projecten niet zijn genomen.

Energie en klimaat

Energie- en klimaatproblemen zullen de politieke agenda en toekomstige technologische ontwikkelingen blijvend domineren. De oplossingen lopen uiteen van intelligente ‘power analysers’ om besparingspotentieel in elektrotechnische installaties in kaart te brengen tot geavanceerde oplossingen om het energieverbruik te reduceren.

De kosten voor energie zullen oplopen maar er wordt nog steeds heel wat energie verspild. Het grootste besparingspotentieel zit in de ‘installed base’ in Nederland, dus die moet worden aangepakt. Als straks de economie weer aantrekt, gaan fabrieken en installaties weer op volle capaciteit draaien en heeft de industrie geen tijd meer om installaties aan te passen om energie te besparen.

Tijdens de vakbeurs Elektrotechniek kunt u ons vinden in hal 10, stand B064.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven