Ga naar hoofdinhoud

USG sponsort team tijdens Shell Eco-marathon

USG Innotiv, in Nederland actief op projecten in techniek en ICT, is de nieuwe hoofdsponsor van The Hydro Cruisers voor de Shell Eco-marathon. The Hydro Cruisers is het team van De Haagse Hogeschool dat deelneemt aan de Shell Eco-marathon. De Shell Eco-marathon vindt plaats in mei 2011 en daagt de deelnemers uit om voertuigen te ontwerpen en construeren die zo ver mogelijk kunnen rijden op één liter brandstof. In het geval van The Hydro Cruisers is dit waterstof. USG Innotiv steunt het team financieel en biedt de studenten toegang tot de technische kennis van de medewerkers van het bedrijf. De studenten kunnen gebruikmaken van het netwerk van 2.000 specialisten van USG Innotiv die hen ondersteunen bij het ontwerp en de bouw van het voertuig.

Han Huisman, algemeen directeur van USG Innotiv: “Wij zijn blij dat we The Hydro Cruisers zowel financieel als technisch kunnen ondersteunen bij de deelname aan de Shell Eco-marathon. Bij USG Innotiv staat ontwikkeling en innovativiteit centraal en we vinden het een uitdaging om het team met ons vakmanschap te kunnen versterken. Al onze medewerkers hebben een passie voor techniek en hiermee bieden wij hen de gelegenheid hun kennis te delen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de ontwikkeling van milieuvriendelijke voertuigen te ondersteunen.”

Succesvol team
De marathon is verdeeld in twee klassen, de Prototype klasse en de Urban Concept klasse. The Hydro Cruisers nemen deel in de Urban Concept klasse, waarin voertuigen rijden die hun uiterlijk hebben gebaseerd op dat van een normale auto. De deelnames in het verleden waren succesvol: het team won de Eco-marathon in 2007, 2008 en 2010 en behaalde in 2009 de tweede plaats. In september is er een nieuw multidisciplinair team gestart met het ontwikkelen van een geheel nieuw voertuig. Het team bestaat uit studenten uit alle hoeken van De Haagse Hogeschool, maar ook vanuit het MBO en andere hogescholen. Het project doorloopt tot en met Mei een proces waarin er een compleet nieuw voertuig wordt ontworpen, gebouwd en getest. De auto draagt de naam Innovator1 en wordt uitgevoerd in de huisstijlkleuren van USG Innotiv.

Dennis Lagerweij, manager marketing en communicatie van The Hydro Cruisers: “De financiële en technische steun van USG Innotiv is zeer belangrijk voor ons. Het team van The Hydro Cruisers bestaat uit studenten, wij kunnen de ondersteuning en kennis uit het bedrijfsleven goed gebruiken om dit project tot een succes te maken. Wij hebben voor 2011 een ambitieuze doelstelling en deze sponsorovereenkomst biedt ons toegang tot de middelen om deze doelstelling te behalen. Wij willen namelijk naast de overwinning dit jaar ook het wereldrecord, dat op dit moment in handen is van een Noors team en staat op 1246 km met één liter brandstof, opnieuw claimen.”
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven