Ga naar hoofdinhoud

Uniek kijkje achter de schermen bij Ahoy

Op 25 en 26 mei opent Ahoy Rotterdam haar deuren voor het Nederlandse publiek in het kader van de Landelijke Dag van het Onderhoud. Ahoy is als organisator van Maintenance NEXT actief betrokken bij de onderhoudsbranche en gunt zowel scholieren als particulieren een kijkje in het onlangs gemoderniseerde Sportpaleis. Aan bod komen onder andere de grootschalige verbouwing en de technische werkzaamheden voor, tijdens en na evenementen. Medewerkers van de Technische Dienst verzorgen tussen 10:00 en 14:00 uur rondleidingen. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via de website van Ahoy.

De Landelijke Dag van het Onderhoud wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door strategische partners van de door Ahoy georganiseerde technologie- en onderhoudsexpo Maintenance NEXT. Het initiatief heeft als doel om Nederland bekend te maken met het belang van goed onderhoud. Verder wil de organisatie jongeren interesseren voor een opleiding of baan in de techniek- en onderhoudsbranche. Naast een bezoek aan Ahoy kunnen geïnteresseerden uit de regio Rotterdam ook Shell, SGS Nederland, VOPAK en de RET bezoeken.

Onderhoud in Ahoy
Het Sportpaleis van Ahoy staat in Europa bekend als één van de belangrijkste accommodaties voor grote (sport)evenementen, concerten, beurzen en shows. In 2010 is het Sportpaleis grootschalig gemoderniseerd. “Om alle beurzen en evenementen vlekkeloos te laten verlopen is onderhoud een dagelijkse noodzaak”, zegt Lars van Vliet, Coördinator Electro & Werktuigbouw bij Ahoy Rotterdam. “Als Jan Smit optreedt of de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament plaatsvindt, mag er niets misgaan.
 
De Technische Dienst houdt zich onder andere bezig met onderhoud aan leidingen, vluchtdeuren, brandmelders, sprinklerinstallaties, luchtbehandelingsruimten, noodaggregaten, diverse elektrische installaties en beveiligingssystemen.” Op de Landelijke Dag van het Onderhoud krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen in de keuken van Ahoy. “Uniek”, zegt Van Vliet. “Dit doen we eigenlijk nooit.”

Aanmelden voor Landelijke Dag van het Onderhoud
Op 25 mei krijgen scholieren exclusief de kans om een bezoek te brengen aan Ahoy Rotterdam. Scholen kunnen zich per klas telefonisch aanmelden. Zaterdag 26 mei is iedere geïnteresseerde welkom. De rondleidingen duren circa 30 minuten en vinden ieder heel uur plaats tussen 10:00 en 14:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag hier aanmelden. Er is slechts een beperkt aantal deelnemers per rondleiding mogelijk, dus snelle inschrijving is aan te raden.

Klik hier voor meer informatie over de Landelijk Dag van het Onderhoud.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven