Ga naar hoofdinhoud

Uitreiking Eriks Engineering Challenge 2010

Eriks Aandrijftechniek in Schoonhoven heeft op dinsdag 8 februari de engineeringcheque aan Ir J.D. Schröer van Onder de Linden B.V. uitgereikt omdat het ingediende project ‘Apparaat voor rugmobilisatie’ beoordeeld is als een zeer interessante applicatie. 

De winnende inzending betreft een apparaat voor rugmobilisatie waar door middel van fixatie van de patiënt het mogelijk wordt om aspecifieke lage rugklachten op wervelniveau te behandelen. Het prototype is inmiddels gemaakt en deze blijkt aan de hoge verwachtingen ruimschoots te voldoen.

Zowel een landelijk spelend voetbalteam dat al gebruik maakt van het prototype als de patiënten die op de testlocatie behandeld worden, zijn enthousiast. De verwachting is dat over enkele maanden de lancering van het apparaat is. Tegen die tijd zal er een uitgebreid artikel gepubliceerd worden met de werking van het apparaat en de technische oplossingen die de engineers van Eriks Aandrijftechniek gekozen hebben.

De engineering challenge in het kort
In juli vorig jaar heeft Eriks Aandrijftechniek de Engineering Challenge 2010 gelanceerd. Tot en met de beurs Aandrijftechniek in november 2010 konden bedrijven hun Motion Control- of aandrijfproject indienen. Een voorwaarde was dat het instappunt van het specialistenteam van Eriks Aandrijftechniek in het beginstadium van het project zou zijn. De uitreiking heeft wat op zich laten wachten omdat het vastleggen van de patenten wat meer tijd heeft gekost dan verwacht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven