Ga naar hoofdinhoud

Tyro wint WTC Twente Export Award 2010

Tyro Remotes uit Almelo is medio november winnaar geworden van de World Trade Center Twente Export Award 2010. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van de WTC Twente Business Club. De jury prees het bedrijf vanwege de innovatieve exportstrategie.

Tyro Remotes is producent van industriële afstandsbedieningen voor voertuigapplicaties, agrarische en industriële toepassingen en de bosbouw sector. Het bedrijf is in 2004 uit een grotere onderneming ontstaan. De vakjury vond het bijzonder dat Tyro werkt met een binnendienst met native speakers in plaats van een buitendienst. Ook sprak de jury haar waardering uit voor het gebruik van social media om nieuwe klanten te werven.

Prijs uitgereikt door Adrian Vandenberg, woonachtig in Twente
Dit jaar werd de prijsuitreiking gedaan door Adrian (Adje) Vandenberg, voornamelijk bekend van rockbands Vandenberg en het Amerikaanse Whitesnake (foto: Tyro Remotes)

Directeur Henk van der Meij nam vol trots de prijs in ontvangst. “Met de nominatie voor de Export Award kreeg ons bedrijf al extra aandacht uit binnen- en buitenland. Dat zal met het winnen van deze prijs alleen nog maar toenemen.” Het WTC Twente gaat voor Tyro kijken naar mogelijkheden op de Scandinavische markt.

Vakjury
De jury van de WTC Twente Export Award bestond uit voorzitter Richard Wermelink, oprichter InnoBrands Innovation & Marketing; Rob Gregorowitsch, directeur internationale handel Kamer van Koophandel Oost Nederland en Petra Nijenhuis (Safretti, winnaar WTC Twente Export Award 2009). Bij de beoordeling van de genomineerden heeft de jury onder andere gekeken naar internationale oriëntatie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, buitenlandse contacten en ambassadeursrol voor de regio.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven