Branche nieuws

Twintig jaar HBM Benelux

De Benelux-vestiging van Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van meetopnemers, data-acquisitie apparatuur en software, viert haar twintigjarige bestaan. De vestiging werd 1 april 1993 in Nieuwegein opgericht voor de verkoop en service van de HBM meetopnemers en data-acquisitiesystemen in de Benelux. HBM zelf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Darmstadt, bestaat al meer dan zestig jaar en is uitgegroeid tot de op een na grootste data-acquisitiespecialist ter wereld.

HBM levert complete oplossingen – van sensor tot en met software – voor industriële processen en testlaboratoria. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed scala aan

  • meetopnemers om fysische grootheden als druk, gewicht, koppel, kracht en temperatuur te meten;
  • modulair opgebouwde data-acquisitiesystemen (Genesis HighSpeed en QuantumX, foto);
  • software voor de verwerking en visualisatie van meetgegevens zoals de Catman-software, NCode voor virtueel testen en de SoMat-producten voor testen en meten in extreme omstandigheden.

Eerder dit jaar werd PMX geïntroduceerd, een nieuw modulair meetsysteem voor productie-omgevingen en industriële testbanken, waarmee HBM zich ook in de besturing van machines en productieprocessen begeeft. PMX kan dankzij de ondersteuning van real time Ethernet-protocollen naadloos in moderne automatiseringssystemen worden geïntegreerd.

De systemen van HBM worden onder meer gebruikt in onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, in de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector.

In oktober 2011 verhuisde HBM naar het huidige pand in Waalwijk, waar de verkoop- en service-afdeling en de R&D-activiteiten werden samengevoegd. Er werken zo’n 35 medewerkers. In de Benelux mag HBM een groot aantal gerenommeerde onderzoeksinstituten, machinebouwers en bedrijven uit de vliegtuigbouw en de automobielindustrie tot zijn klanten rekenen zoals Bosch, CNH, DAF Trucks, Goodyear, Kema, Marin, Philips en TNO.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven