Ga naar hoofdinhoud

Tweemiljoenste Anybus module

Het Zweedse elektronica-bedrijf HMS Industrial Networks heeft zijn twee-miljoenste Anybus module afgeleverd. Het product werd verscheept naar Atlas Copco Tools, dat één van zijn besturingssystemen moest aansluiten op Ethernet/IP. Dit eveneens Zweedse concern is sinds het begin van HMS klant van het bedrijf geweest. Deze mijlpaal bevestigt de positie als leverancier van producten voor industriële communicatie.

HMS Industrial Networks is leverancier van embedded netwerktechnologie voor automatiseringsapparaten. Het bedrijf ontwikkelt en produceert oplossingen voor het koppelen van automatiseringsapparatuur met industriële netwerken.

Ontwikkeling en productie vinden plaats in het hoofdkantoor in Halmstad. Lokale verkoop en ondersteuning gebeurt door eigen vestigingen in nog zes landen en door distributeurs overal ter wereld (onder meer Hescon en Duranmatic) Het bedrijf heeft meer dan 240 mensen in dienst en haalde in 2011 een omzet 42,5 miljoen euro.

Anybus
De eerste Anybus module werd in 1994 ontwikkeld. Destijds was het een revolutionaire ontwikkeling die gebruikers toegang bood tot alle snel evoluerende veldbusnetwerken. 18 jaar later worden de modules wereldwijd gebruikt door tal van industriële apparaten, waarbij ze up to date worden gehouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industriële connectiviteit. De communicatiemodules worden ingebouwd in de producten van machine- en installatiebouwers dan wel toegepast als autonome ´vertalers´ tussen industriële apparaten en netwerken.

Early adopter
Atlas Copco was een ‘early adopter’ van het Anybus concept en heeft deze technologie sinds het midden van de jaren negentig toegepast. Anybus voorziet Atlas Copco’s elektrisch gereedschap van aansluiting op alle belangrijke industriële netwerken. Aangezien de modules onderling ver-wisselbaar zijn, is het mogelijk om gemakkelijk over te schakelen naar een andere module om verbinding te maken met een netwerk. Daarbij zijn geen hardware- of softwareaanpassingen nodig.

Atlas Copco, bekend van onder meer haar compressoren en gereed-schappen moet in de voorhoede van de technologie blijven opereren om state-of-the-art producten te kunnen blijven leveren aan zijn klanten. Door Anybus te gebruiken kan het de producten koppelen met elk industrieel netwerk en ervoor zorgen dat deze altijd up-to-date zijn met de nieuwste netwerktechnologie. Dankzij Anybus kan het concern zich concentreren op zijn kerncompetentie in plaats van op het bijhouden van industriële netwerken.

De jubilerende module was een Anybus CompactCom die connectiviteit biedt met Ethernet/IP. De module is nu ingebouwd in een Atlas Copco Power Focus 4000 besturingssysteem voor industriële moeraanzetters.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven