Ga naar hoofdinhoud

Tweede RoboNed conferentie

Op 5 en 6 juni 2012, organiseert RoboNed haar tweede conferentie. Tijdens de conferentie presenteert het platform haar Strategic Agenda, het resultaat van onder andere twee jaar RoboNed. Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, zal de Strategische Agenda in ontvangst nemen en een reactie geven.

De conferentie zal dit jaar samengaan met de vakbeurs Vision & Robotics van het Mikrocentrum, wat een mooie gelegenheid is om de resultaten van RoboNed met een groot publiek te delen. Op de beursvloer van Vision & Robotics richt RoboNed twee themapleinen in. Hierop zullen kennisinstellingen en industrie laten zien wat ze te bieden hebben met live demonstraties.

RoboNed verzorgt op beide dagen een van de drie parallelle tracks binnen het lezingenprogramma. De lezingen zullen focussen op de robotica- technologiegebieden en hun toepassingsmogelijkheden. Henrik Christensen, hoogleraar robotica aan het Georgia Institute of Technology, zal op 6 juni de plenaire keynote lezing verzorgen. Hij zal onder andere ingaan op zijn ervaring als voorzitter van het European Robotics Research Network (Euron) en als voorzitter van de Amerikaanse Robotica Roadmap Commissie.

RoboNed
RoboNed is het Nederlandse Robotica platform voor bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke instellingen. Doel is het ontwikkelen van visie op de gewenste Nederlandse roboticasituatie over een aantal jaren om een sterke Nederlandse roboticamarkt te genereren. Om dit doel te bereiken is de inbreng van zowel experts vanuit de commerciële, maatschappelijke als wetenschappelijke segmenten van groot belang.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven