Ga naar hoofdinhoud

Training pneumatische procesinstrumentatie

Veel industriële procesinstallaties zijn uitgerust met pneumatische controllers en regelaars. Deze zijn vaak in de jaren zeventig en tachtig geïnstalleerd en nog volop in gebruik, onder meer in de olie- en gaswinning, de petrochemie en in energiecentrales. Doordat de kennis over pneumatische procesinstrumentatie langzaam verdwijnt, heeft Hitma een cursus samengesteld over gebruik en onderhoud van deze instrumenten.

“Bedrijven willen met pneumatische meet- en regelapparatuur blijven werken”, weet Jan Vermaat van Hitma Process. “Niet alleen omdat voor de complete overschakeling naar elektronische meet- en regelapparatuur de hele fabriek moet worden aangepast, maar ook omdat daarmee een aanzienlijke investering is gemoeid.”

Kennis verdwijnt
Met de pensionering van onderhoudsmedewerkers, engineers en andere specialisten in de industrie verdwijnt ook de kennis uit een bedrijf, volgens Michel Meijers van Hitma Process. “We zien daarom een toenemende vraag naar kennis over pneumatiek.”
Reden waarom Skilledin (specialist in vaktechnische trainingen voor de industrie), Invensys/Foxboro (leverancier van industriële meet- en regelapparatuur) en de Hitma Groep samen een training Pneumatic Process Instrumentation hebben ontwikkeld. Gedurende twee dagen komt daarbij zowel het gebruik als het onderhoud van pneumatisch aangestuurde controllers en regelaars aan de orde.

Kennis over pneumatiek
De kennis daarvoor komt van Hitma-dochter Hitma Process die de Foxboro instrumentatie levert, inclusief de bijbehorende certificaten. “Bedrijven kunnen ook bij ons terecht voor kennis over pneumatische procesinstrumentatie. We weten inmiddels uit de praktijk dat klanten dat als een duidelijke toegevoegde waarde zien”, aldus Jan Vermaat.

De training is onder meer bestemd voor operationele en onderhoudsmedewerkers in de industrie, procesengineers, en meet- en regelspecialisten. Inschrijven kan via de website van Hitma.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven