Ga naar hoofdinhoud

Toshiba neemt Landis & Gyr over

Toshiba Corporation, actief in elektronica en infrastru-cturele systemen, heeft een definitieve overeenkomst met de bestaande aandeel-houders aangekondigd voor het gehele eigen vermogen van Landis + Gyr AG, Zwitsers fabrikant van energiemanagement oplossingen voor nutsbedrijven. De overname inclusief de netto schulden kost het Japanse concern 2,3 miljard dollar (1,65 miljard euro).

De acquisitie van de Zwitserse onderneming zal de positie van Toshiba op het gebied van Smart Grid en Smart Community in belangrijke mate versterken. De acquisitie is onder voorbehoud van goedkeuring van de kartelautoriteiten.

Veel landen en regio’s over de hele wereld zijn bezig met het bevorderen van Smart Grid projecten. Een moderne en milieuvriendelijker infrastructuur wordt van essentieel belang geacht voor een samenleving die minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen en voor een duurzame economische groei. Volgens prognoses zal de Smart Grid markt de komende tien jaar groeien naar 5 biljoen euro, zes keer het huidige niveau.

Smart Community
Terwijl de oorspronkelijke Smart Grid business voornamelijk betrekking heeft op management van energienetwerken laat de nieuwste trend een verschuiving zien naar een concept op een hoger niveau ‘Smart commu-nity’. Dit omvat diverse infrastructuursystemen inclusief energie, water, vervoer en ICT. Deze community moet oplossingen bieden voor consumenten en moet een geïntegreerd beheer van de algehele infrastructuur ten behoeve van hele dorpen en steden garanderen.

Landis + Gyr is een pionier in de ontwikkeling van de slimme meters, netwerk- en serviceproducten ten behoeve van. De combinatie van geavanceerde smart metering Landis + Gyr technologieën en diensten in combinatie met de expertise van Toshiba op het gebied van energiebeheer bij nutsbedrijven, het bedrijfsleven en consumenten moet geavanceerde one-stop-oplossingen opleveren met optimaal energiebewaking en -beheer, plus toepassingen en diensten gebaseerd op cloud computing technologieën.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven