Ga naar hoofdinhoud

Themadag ‘Welke aandrijving?’

Op 29 september organiseert het Mikrocentrum in Eindhoven in samenwerking met het vakblad Aandrijftechniek een themadag waarin de keuze van de juiste aandrijving centraal staat. Aandrijvingen spelen een belangrijke rol bij energieverbruik, arbeidsomstandigheden en veiligheid.

Aandrijvingen in machines voor de industrie en in mobiele werktuigen zijn goed voor een belangrijk deel van ons energieverbruik. Alleen al uit oogpunt van kosten en milieu is het daarom goed om kritisch na te denken over de keuze van de juiste aandrijving voor een gegeven applicatie. Maar ook uit economisch oogpunt is het belangrijk de juiste keuze te maken.

TCO

Niet alleen is de keuze voor de juiste motor en overbrenging mede bepalend voor de kostprijs, ook minimalisering van de onderhoudskosten staat hoog op de agenda van veel eindgebruikers van machines. Total Cost of Ownership leeft niet alleen meer in de procesindustrie, maar ook in de maakindustrie. Tegelijkertijd moet een aandrijving ook veilig te gebruiken en aan te sturen zijn en wordt het aanbod aan aandrijvingen en besturingen alleen maar breder.

Reden voor het Mikrocentrum om in samenwerking met het vakblad Aandrijftechniek een themadag te organiseren, waarin technische en economische overwegingen bij de keuze van vooral hydraulische en elektrische aandrijvingen centraal staan. U kunt zich aanmelden via de website van het Mikrocentrum. (foto: Siemens)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven