Ga naar hoofdinhoud

Themadag PLC of IPC

De industriële besturing is de afgelopen decennia geëvalueerd van een samenbouw van verschillende onderdelen naar een meer geïntegreerd geheel van allerlei functies.In het verleden moest een systeem integrator zijn PLC’s, industriële PC’s en servoregelingen allemaal aanschaffen bij verschillende leveranciers. Tegenwoordig leveren veel aanbieders het volledige scala aan apparatuur en liefst ook nog alle functio-naliteit geïntegreerd. Klanten kunnen hiermee volstaan uit één aanspreekpunt. In theorie, want een themadag van het Mikrocentrum maakt duidelijk dat het nog niet zo simpel is.

Doordat de leveranciers uit verschillende richtingen komen, is de benadering echter niet altijd identiek. De traditionele IPC leverancier probeert de PLC-functies met software in de PC erbij te plakken, terwijl de traditionele PLC leverancier tracht de IPC van dezelfde degelijkheid te maken als de duurdere PLC. De leveranciers van servoregelingen, ventieleilanden en andere embedded besturingen hebben zo ook hun eigen kijk op PLC en IPC.

Keuzes maken
Tijdens deze themadag laat het Mikrocentrum het keuzetraject door diverse aanbieders van hardware en software laten belichten. Enkele vragen zijn:

  • hard- of SoftPLC
  • IPC onder Windows, Windows-CE of Linux
  • directe I/O of via een industrieel netwerk
  • welke functionaliteit onderbrengen in hardware bouwstenen zoals FPGA’s
  • de keuze van hard- en software in handen van één aanbieder of in eigen hand

De themadag is bedoeld voor systeemontwerpers, systeemintegratoren, technisch managers en technisch inkopers In de machinebouw, utiliteitsbouw, procesindustrie, productieomgevingen, agrarische sector en elektrotechnische installatie.

Het ochtendprogramma wordt ingevuld door een aantal leveranciers van IPC’s, PLC’s en FPGA’s. Het middagprogramma handelt over de software aspecten van de implementaties, zoals CodeSys IEC61131 ontwikkel-omgeving voor PLC’s, verschillende besturingssytemen voor IPC’s en de LabView omgeving om op een transparante wijze ook de FPGA’s te configureren.

De dag wordt gehouden op 8 februari in het Mikrocentrum in Eindhoven. Deelname kost € 295, voor leden van het High-Tech Platform € 245. U kunt zich on-line aanmelden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven