Ga naar hoofdinhoud

Themadag Machineveiligheid

Op 7 december organiseert het Mikrocentrum in het eigen pand in Eindhoven een Themadag Machineveiligheid. Op deze themadag maakt de deelnemer kennis met de meest voorkomende EG-richtlijnen voor machines en leert hij/zij wat de mogelijke consequenties van het niet naleven kunnen zijn. Die liggen voor een belangrijk deel op het juridische en financiële vlak.

Het niet volgen van de EG-machinerichtlijnen kan grote gevolgen hebben. Met een CE-teken verklaart een machinebouwer immers te voldoen aan ALLE voor zijn machine geldende EG-Richtlijnen. Behalve de Machinerichtlijn (2006/42/EG) zijn meestal nog één of meerdere EG-richtlijnen van toepassing, bijvoorbeeld de EMC-Richtijn, de Atex-Richtiljn en/of de Laagspanningsrichtlijn. Het niet volgen van een EG-richtlijn kan juridisch grote consequenties hebben en tot materiële en/of immateriële schade leiden.

Tijdens de themadag komt onder meer aan de orde hoe een machinebouwer kan voldoen aan de technische eisen uit EG-Richtlijnen. Veel machine-bouwers en ook  gebruikers ervaren de doelvoorschriften van veiligheids- en gezondheidseisen als wollig en technisch niet concreet. Er is in de markt behoefte aan omzetting naar praktijkoplossingen.

Tijdens de themadag zullen een aantal experts de ins en outs van de meest voorkomende EG-Richtlijnen voor het voetlicht brengen. Aan het woord komen onder meer sprekers Mecid, Entheq Technology Group, DAF Trucks, Van Diepen Van der Kroef Advocaten, Philips Intellectual Property & Standards en Lambda Engineering. Dagvoorzitter is Nick de With van Fusacon. (foto: Siemens)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven