Branche nieuws

Onder deze titel organiseert het Mikrocentrum in samenwerking met het vakblad Aandrijftechniek op 19 november wederom een themadag. Deze integratie kent veel facetten. Dat begint bij een conceptueel ontwerp, met daarbij een stukje modelvorming en R&D, en gaat via fabricage en assemblage naar de bouw van submodules, modules en apparaten. Deze facetten komen aan de orde tijdens deze themadag.

Een van de toverwoorden bij politici, beleidsmakers en brancheverenigingen is mechatronica. In wezen is er echter niets nieuws onder de zon. Onderzoekinstellingen, R&D-afdelingen en machinebouwers werken al zeker twee decennia aan de integratie van sensoren, besturingen en actuatoren, inclusief de software. Het accent verschuift daarbij steeds meer van de mechanische naar de softwarekant.

Themadag

De themadag kijkt kort terug op het verleden, maar vooral naar het heden. Hoe is de stand van zaken en, vooral, waar gaan we de komende jaren naar toe? Aan het seminar wordt bijgedragen door onderzoekers, systeem integratoren, machinebouwers en leveranciers van sensoren, actuatoren en besturingen.

Tijdens de themadag komen sprekers aan het woord namens Elffers Aandrijfconsultancy,de TU Eindhoven,Flanders Mechatronics Technology Center(FMTC),Actemium,Vanderlande Industries,Team DARE en Vacon Benelux.

De dag is bedoeld voor R&D medewerkers,constructeurs,engineers uit de disciplines elektromechanica, vermogenselektronica, regeltechniek, software architectuur en mechatronica. Deze kunnen afkomstig zijn uit de sectoren machinebouw, robottechnologie, medische industrie en voedingsmiddelenindustrie. (foto: Paul Quaedvlieg)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven