Ga naar hoofdinhoud

Terugverdiencalculator voor motoren

WEG heeft een nieuwe online terugverdiencalculator voor elektromotoren, hiermee kunnen gebruikers van pompen en ventilatoren snel zien wat de energiebesparing, terugverdientijd en vermindering van CO2-uitstoot is. Behalve evalueren van nieuwe projecten is de calculator ook handig wanneer bestaande motoren door efficiëntere types vervangen moeten worden.

De terugverdiencalculator is gemakkelijk te downloaden en te gebruiken op de PC of laptop. Het programma kan uitgebreide rapporten maken. Hiermee kan, gebaseerd op het gebruik en de specificaties van de onderdelen, een breed scala aan variabelen vergeleken worden. De software zorgt voor elke toepassing de beste oplossing, ook voor opstellingen met meerdere motoren. De terugverdiencalculator is niet beperkt tot alleen motoren van WEG, het rendement kan met elk product op de markt worden vergeleken.

Blackberry app
Als aanvulling op de online calculator heeft WEG een Blackberry app ontwikkeld, die pomp- en ventilatortechnici onderweg kunnen gebruiken om besparingen te berekenen. De mobiele app is niet alleen essentieel om de terugverdientijd van verschillende rendementsklassen (standaard en premium) te vergelijken bij een nieuw project, de bedrijfskosten van bestaande motoren kunnen ook worden bepaald wanneer deze door efficiëntere types worden vervangen.

Bij het berekenen van de terugverdientijd van een opnieuw gewikkelde motor wanneer de oude uitvalt, houdt het systeem er rekening mee dat de gereviseerde motor eventueel twee punten aan rendement inlevert.

De online app is instelbaar voor kW en pk terwijl euro, dollar en pond als standaard valuta gekozen kunnen worden. Andere muntsoorten zijn ook mogelijk onder de persoonlijke instellingen. Daarnaast beschikt het programma over de CO2-emissiecoëfficiënten van steenkool, olie, aardgas en andere brandstoffen.

“Zowel de ‘Payback Tool’ als de Blackberry App zijn onmisbare instrumenten voor de gebruikers van pomp- en ventilatormotoren”, aldus Marek Lukaszczyk, European Marketing Manager bij WEG. “Elektromotoren draaien gewoonlijk duizenden uren per jaar. Wanneer u daaraan denkt, zal elke rendementsverbetering na vervanging van de bestaande motoren door efficiëntere versies aanzienlijke besparingen opleveren, waardoor de nieuwe motoren in een paar jaar zijn terugverdiend en soms zelfs in enkele maanden.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven