Ga naar hoofdinhoud

Team Mechatronica wint goud op EuroSkills

EuroSkills 2010, gehouden van 9 t/m 11 december in Lissabon, is afgesloten met achttien gouden medailles voor Nederland. Het team Mechatronica heeft dit onder meer te danken aan zowel de financiële als facilitaire steun van Festo en haar medewerkers.

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman/-vrouw van Europa’. Deze EK worden georganiseerd door ESPO (European Skills Promotion Organisation) en hebben als doel het promoten van het vakmanschap en het beroepsonderwijs. De focus ligt op Europese vakjongeren.

Achttien gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles
De editie 2010 is gehouden in Lissabon, Portugal, en leverde Nederland maar liefst achttien gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles op. Eén van de Nederlandse teams, bestaande uit Danny de Vries en Tom Wesstein (foto) van het ROC Mondriaan, kwam uit in het vakgebied mechatronica.

Onder andere door de financiële en facilitaire steun van Festo kon dit team naar EuroSkills 2010 vertrekken. Eén van de betrokken medewerkers investeerde als vader van één van de teamleden, zijn privétijd én zijn kennis in het trainen van het team. Samen met coach Theo Matla, oud docent van het Mondriaan college, leidde dit tot het behalen van een gouden medaille bij een puntentotaal van 546.

Deze score was bovendien voor beide teamleden hoog genoeg om ook de titel ‘excellente vakman’ te ontvangen. Deze titel kregen nog 20 andere Nederlanders omdat zij boven de gemiddelde norm scoorden.

Statistieken
In totaal streden ruim 450 kandidaten uit 27 landen in 51 vakken. Voor Nederland kwamen 42 jongeren uit in ruim 30 vakken. Klik hier voor meer foto’s.

Deelname aan EuroSkills 2010 werd mogelijk gemaakt door: Aequor, Festo, VHG, KCH, Calibris, GLR, Savantis, Ecabo, VTL, SH&M, ROC Mondriaan, OTIB, NSV, ROC van Amsterdam, VVBA, Plegt-Vos, ESPEQ, Anko Zakenreizen, Ministerie van OCW, Ministerie van EL&I, Hago, Würth en Arbesko.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven