Ga naar hoofdinhoud

Tata Steel trainingscentrum gemoderniseerd

Siemens Nederland heeft de recente modernisering van het Tata Steel Trainingscentrum in IJmuiden ondersteund. Het bedrijf nam de upgrade van de pompinstallatie in de procestechnische ruimte voor haar rekening, met materialen, kennis en technische inzet. Dankzij de upgrade leggen (toekomstige) operators een gedegen basis voor hun verdere loopbaan en zijn ze sneller inzetbaar.

In het trainingscentrum van Tata Steel in IJmuiden volgen jongeren en volwassenen diverse opleidingen. De meeste productiemedewerkers in de staalfabriek van het bedrijf zijn hun carrière op deze bedrijfsschool begonnen of worden er bijgespijkerd. Het trainingscentrum omvat naast theorielokalen ook meerdere praktijkruimten voor werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procestechniek.

Werkplaats
In de werkplaats procestechniek leren (toekomstige) procesoperators de productie-installaties te besturen. Er staan verschillende pompen die bediend worden via een paneel. “Sommige panelen waren aan vernieuwing toe”, aldus Rolf Deen, manager van de bedrijfsschool. “De leerlingen zaten er nog aan oude schakelaars te draaien, terwijl ze in de fabriek naar moderne schermen kijken.

Aangezien Siemens in onze fabriek veel panelen installeert, hebben we gevraagd of ze wilden meewerken aan de modernisering van dit gedeelte, zodat het overeenkomt met de installaties in de fabriek.”

Panelen, besturing en installatie
Siemens moderniseerde en programmeerde twee panelen, paste de besturing aan, plaatste HMI-schermen en leverde twee krachtige computers. Enkele leerlingen van de bedrijfsschool verzorgden, de bedrading, onder begeleiding, als afstudeerwerk . Vervolgens heeft de site manager samen met de leerlingen van het trainingscentrum de installatie in bedrijf gesteld.

Deen is tevreden: “Deze samenwerking illustreert dat we elkaar als partners zien. Onze cursisten zijn nu sneller inzetbaar in de fabriek. Doordat ze tijdens hun opleiding in aanraking komen met Siemens automatisering, krijgen ze een gedegen basis voor hun verdere loopbaan.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven