Ga naar hoofdinhoud

Systeme Helmholz Benelux van start

Per 1 september 2011 gaat Systeme Helmholz Benelux officieel van start. De onderneming richt zich op advies en levering van com-ponenten voor de industriële automatisering. Oprichter en directeur-eigenaar is Dolf van Eendenburg, voorheen directeur van PI Nederland en PI Belgium.

Systeme Helmholz Benelux vertegenwoordigt allereerst de producten van Systeme Helmholz GmbH. Deze onderneming uit Großenseebach (in de buurt van Neurenberg) is producent van Profibus-stekkers en -repeaters, componenten voor glasvezelverbindingen, remote maintenance-systemen, CAN voor S7 en oplossingen voor draadloze systemen.

Behalve deze producten vertegenwoordigt de Benelux-organisatie ook Trebing & Himstedt Prozeßautomation. Dit bedrijf uit Schwerin (in de buurt van Rostock) richt zich met name op producten voor permanente diagnose van Profibus-, Profinet- en Ethernet-netwerken.

Lange termijn
Geen onbekend terrein dus voor van Eendenburg, die meer dan twintig jaar actief is binnen de industriële automatisering, waarvan een kleine tien jaar als directeur van de vereniging voor Profibus, Profinet en IO Link. De afge-lopen jaren heeft hij door gesprekken en bijeenkomsten gezien waar de markt behoefte aan heeft en dat vormde het uitgangspunt bij de oprichting van Systeme Helmholz Benelux.

Zijn doel is het aangaan van partnerships. De prioriteit ligt bij het werken aan lange termijn relaties. Hij koos daarom voor leveranciers die kwaliteit en acceptatie in de markt en eerder denken in termen van oplossingen dan van producten. De Benelux-organisatie heeft verder geïnvesteerd in onder-steunende systemen, voor Van Eendenburg voorwaarde om afnemers van automatiseringstechniek optimaal te kunnen ondersteunen.

Systeme Helmholz Benelux is gevestigd aan de Elektraweg 5, 3144 CB Maassluis en is telefonisch te bereiken via (085) 4010 710 en per fax op nummer (085) 4010 719. Digitaal kunt u het bedrijf vinden via www.helmholz-benelux.eu en info@helmholz-benelux.eu.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven