Ga naar hoofdinhoud

Succesvol Kramp Open 09

Vorige week, op 14, 15 en 16 oktober, organiseerde Kramp in Varsseveld het Kramp Open 09. Dit indoor evenement werd georganiseerd met de diverse partners die Kramp vertegenwoordigt. Bezoekers konden een kijkje nemen in de keuken van Kramp en Uniparts Kavee.

In totaal kwamen er zo’n 4700 bezoekers op dit evenement af. De bezoekers konden de diverse stands van Kramp zelf en partners bezoeken, seminars volgen en een rondleiding door het bedrijf krijgen. Hoogtepunt was het nieuwe grote magazijn met 22.000 palletplaatsen, waar tijdens het Kramp Open gewoon doorgewerkt werd. Naast een groot assortiment onderdelen van diverse merken zoals Sauer Danfoss, Festo, INA-FAG en anderen, voert het bedrijf een assortiment onder de naam Kramp.

e-business
Kramp richt zijn pijlen vooral op de mechanisatiebedrijven, grondverzet, industrie (machinemarkt) en de vervangingsindustrie. Het bedrijf probeert een zo compleet mogelijk productenaanbod aan te bieden. Van machine- en trekkerdelen, aandrijftechniek en pneumatiek tot hydrauliek, accessoires en winkel- en werkplaatsuitrusting. Het totale aanbod omvat ruim 1 miljoen artikelen, waarvan 155.000 artikelen uit voorraad. Er wordt tegenwoordig veel geïnvesteerd in e-business om de proceskosten van orderverwerking zo laag mogelijk te houden.


Uniparts Kavee levert elektrisch aangedreven hydraulische aggregaten tot 75 kW. Dieselaangedreven aggregaten gaan tot maximaal 200 kW (foto’s: Paul Quaedvlieg)

Ook konden de bezoekers een rondleiding krijgen bij Uniparts Kavee, waar hydraulische cilinders, slangen en systemen op maat gemaakt worden voor met name de mobiele en industriële markt. Er worden steeds meer kant-en-klare hydraulische systemen opgeleverd, zodat een klant dit totaalpakket snel en makkelijk kan inbouwen. Bij de cilinderproductie wordt momenteel hard gewerkt aan een verdere optimalisatie van de cilinderproductie. In 2008 produceerde Uniparts Kavee 250.000 cilinders.

Mechanical Parts
Ook is Uniparts Kavee voorraadhouder voor de mechanische onderdelen van Uniparts India voor West-Europa, denk hierbij aan onderdelen zoals hefdelen, spindels en assen. Uniparts kent drie productiefabrieken, één in India voor de low-cost massafabricage van cilinders en aanverwante onderdelen, één in Oost-Europa voor middelgrote series en Uniparts Kavee in Varsseveld, waar kleinere en technisch complexere series worden gemaakt. Vooral de technische meerwaarde is van groot belang voor Uniparts Kavee. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven