Ga naar hoofdinhoud

Succes tien jaar Jet-Net

Op donderdagmiddag 15 november 2012 viert Jet-Net zijn tienjarige jubileum. Dick Benschop, President Directeur Shell Nederland, opent met een keynote speech over de noodzaak van technologische scholing in Nederland. Alexander Klöpping stelt zich voor hoe de wereld er uit zou zien zonder bèta’s en Jeroen van der Veer, voorzitter Platform Bèta Techniek, legt aan de hand van filmpjes uit welke rol technologische innovatie speelt in Nederland. Verder gaan de volgende boegbeelden uit verschillende sectoren met elkaar in gesprek over ambities voor de toekomst: Ineke Dezentjé Hamming (FME-CWM), Marlies van Wijhe (Zakenvrouw van het Jaar) , Tanja Jadnanansing (Kamerlid PvdA), Marc Hendrikse (HCA portefeuillehouder HTSM) en Eric van Schagen (FHI Federatievoorzitter). Sywert van der Lienden van G500 vertegenwoordigt bij dit gesprek de nieuwe generatie.

Het is een feit: er dreigt een ernstig tekort aan technisch geschoold personeel in Nederland. Als Nederland niet zorgt dat vier op de tien scholieren kiezen voor een technologische opleiding , dan zullen we sterk gaan achterlopen op een aantal technologische gebieden. Bedrijven zullen hun personeel elders vandaan moeten halen en in het ergste geval Nederland verlaten. De ambitie van het Masterplan Bèta en Technologie is om naar vier op tien bèta’s te gaan.

Jet-Net ondersteunt deze ambitie en doet dit onder andere door scholen te koppelen aan bedrijven om zo de stap naar een technologische vervolgopleiding kleiner te maken. De komende jaren zal Jet-Net samen met het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijsveld blijven werken om jongeren te enthousiasmeren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

Resultaten tien jaar Jet-Net
De afgelopen tien jaar heeft Jet-Net een hecht netwerk opgezet dat heeft geresulteerd in een samenwerkingsverband met 85 bedrijven, 170 Havo/VWO-scholen en 24 partners, verspreid over heel Nederland. Jet-Net heeft in deze periode laten zien dat de aanpak om bedrijven en Havo/VWO-scholen samen activiteiten te laten organiseren positieve resultaten oplevert.

In het jaar 2012 zijn circa 60.000 leerlingen bereikt door activiteiten van Jet-Net, door scholen te koppelen aan bedrijven. Op deze manier wordt de lesstof veel concreter, omdat deze aansluit bij wat er in het bedrijfsleven gebeurt. Het succes van tien jaar Jet-Net heeft andere Europese landen geïnspireerd, op 15 november wordt daarom Jet-Net Denemarken feestelijk gelanceerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven