Ga naar hoofdinhoud

Studiedag energie-efficiëntie van aandrijvingen

De masteropleiding Elektromechanica van de Hogeschool West-Vlaanderen organiseert op 18 november een studiedag naar aanlei-ding van twee jaar onder-zoek omtrent de energie-efficiëntie van elektrische en hydraulische installaties. Tijdens de studiedag worden innovatieve technologieën gepresenteerd die het rendement van machines ten goede komen. Het evenement wordt gehouden op de hogeschool in Kortrijk (B).

Het schaarser en duurder worden van grondstoffen zorgt voor een groeiend energetisch bewustzijn bij de mens. Tegelijkertijd moeten machines sneller, nauwkeuriger en efficiënter werken. Ook op functioneel vlak worden vanuit concurrentieel oogpunt hoge verwachtingen gesteld.

De studiedag Energie-efficiëntie in de machinebouw wordt georganiseerd naar aanleiding van twee IWT Tetraprojecten die eind 2010 aflopen. Gedurende twee jaar verrichtte Howest onderzoek om de energie-efficiëntie van elektrische en mobiele hydraulische installaties in kaart te brengen. Nieuwe technologie die het rendement van machines ten goede komt, werd bestudeerd en in de laboratoria getest. Op de studiedag van 18 november worden de projectresultaten gepresenteerd.

De studiedag richt zich tot iedereen die geconfronteerd wordt met elek-trische of hydraulische aandrijvingen. Afhankelijk van zijn of haar interesse kan de bezoek(st)er kiezen voor het hydraulische of het elektrische aspect van energie-efficiëntie. In de pauze is wisselen van blok mogelijk. 

Het volledig programma vindt u op de website van de hogeschool, waar u zich ook kunt aanmelden. Deelname aan de studiedag kost 195 euro.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven