Ga naar hoofdinhoud

Straatzuiger voor schoner schoolplein

De vmbo-scholen CSG Sprengeloo (Apeldoorn), Noorderpoort (Stadska-naal), Wartburg College de Swaef (Rotterdam) en Jacobus Fruytier (Apeldoorn) hebben goud in de wacht gesleept tijdens de finales van de Junior VakkanjerWedstrijden 2011. De school-teams vielen in de prijzen met hun zelfgebouwde straatzuigers. De appara-ten moeten een oplossing bieden voor vervuilde schoolpleinen. De teams bouwden hun ‘superstraatzuiger’ hele-maal zelf tijdens de schoolcompetitie.

Wartburg College de Swaef pakte op de RDM Campus in Rotterdam goud. Het team heeft een zo professioneel mogelijk apparaat gemaakt, met alles erop en eraan. Ze hebben ook buiten schooltijd doorgewerkt, om de straatzuiger op tijd af te krijgen. Ze deden vooral mee omdat ze het leuk vonden om samen iets te maken. Maar hoe dichter ze bij de eindstreep kwamen, hoe fanatieker ze werden.

Voor het eerst werd ook prijzen uitgereikt voor de beste coach (gesponsord door Werk en Vakmanschap), het meest creatieve ontwerp en de bedrijfs-prijs (beide gesponsord door het regionale bedrijfsleven): welk ontwerp heeft de grootste kans om een commercieel succes te worden? Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven beoordeelden hiervoor de commerciële waarde van alle ontwerpen in de finale.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn wedstrijden in de techniek voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. Belangrijkste doel: deelnemers positief bevestigen in hun keuze voor techniek en meer jongeren te interesseren voor een opleiding of baan in de techniek. De finales waren dit jaar op vier verschillende mbo-opleidingen om daarmee vervolgopleidingen voor vmbo’ers onder de aandacht te brengen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven