Ga naar hoofdinhoud

Stolk sluit onderhoudscontract met Kone af

Stolk Transmission Services, één van de dochterondernemingen van de Stokvis Group, heeft onlangs een meerjaren contract afgesloten met Kone Liften en Roltrappen voor onderhoud aan haar liften voor de zuidelijke regio’s. Het standaard onderhoud van de liften wordt verzorgd door de servicemonteurs van Kone zelf. Voor specialistische werkzaamheden, zoals het reviseren van een motor, het onderhouden en vervangen van lagers, het wikkelen van e-motoren, het onderhouden en vervangen van staalkabels, wordt sinds kort een beroep gedaan op de expertise van Stolk Transmission Services.

Stolk Transmission Services is nu officieel erkende servicepartner. Alle monteurs van Stolk Transmission Services zijn VCA- en NEN 3140-gecertificeerd. Bij elke lift waar onderhoud moet worden uitgevoerd starten de monteurs van Stolk Transmission Services met het elektrisch doormeten van de betreffende liftmotor voor diagnosedoeleinden. Vervolgens wordt nagegaan of de motor is uitgevoerd met kogel- of glijlagers. Is de motor uitgevoerd met kogellagers dan wordt de motor op locatie gedemonteerd om de lagerpassingen na te meten en te controleren.

Voldoen de passingen aan de gewenste lagertoleranties dan worden de oude lagers vervangen door nieuwe lagers. Indien de passingen buiten de lagertoleranties vallen dan worden de lagerschilden gedemonteerd en verbust. Na het verbussen worden de gereviseerde schilden weer op de motor teruggeplaatst, nadat de lagers zijn vervangen. Vervolgens wordt de motor weer teruggeplaatst en kan de lift weer in gebruik worden genomen.

Is een motor voorzien van glijlagers dan is het niet altijd mogelijk om de revisie op locatie uit te voeren. In zo’n geval wordt de motor in zijn geheel gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats van Stolk Transmission Services voor revisie. Als een dergelijke motor na revisie de werkplaats weer verlaat, wordt eerst een eindtest uitgevoerd alvorens de motor weer wordt teruggeplaatst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven