Branche nieuws

De vooruitzichten voor SPS/IPC/Drives 2012, die wordt gehouden van 27 – 29 november in Neurenberg – zijn goed. De beurs voor elektrische automatisering is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in de sector. Meer dan 1400 exposanten presenteren in twaalf hallen hun innovaties, producten en oplossingen op het gebied van elektrische automati-sering. De beurs is geopend van 09:00 u tot 18:00 (uur op donder-dag tot 17:00).

SPS/IPC/Drives telt exposanten uit bijna 40 landen en is daarmee net zo internationaal als vorig jaar. Op dit moment is Duitsland uiteraard het ruimst vertegenwoordigd, met Italië als tweede met 73 deelnemers. Daarna volgen door China (44) en Zwitserland (35). Beursorganisator Mesago verwacht dat het aantal buitenlandse exposanten van vorig jaar (388) weer worden ge-haald of zelfs overschreden.

De beurs heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk platform voor uitwisseling op professioneel niveau tussen producenten en gebruikers. Bezoekers laten zich in intensieve gesprekken door meerdere exposanten informeren. Op de editie 2012 worden meer dan 50.000 vakbezoekers verwacht. Vorig jaar werd overigens een recordaantal van 56.321 bezoekers ggenoteerd, en daarvan bedroeg het aantal internationale bezoekers 21,1%.

Nieuw is de samenwerking met Deutsche Lufthansa AG, waardoor bezoekers tegen gunstige tarieven van en naar Neurenberg kunnen reizen. Door samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen kunnen ook bezoekers uit tal van Europese steden snel en gemakkelijk reizen. Dankzij een goed openbaar vervoersysteem kunnen bezoekers het beursterrein in korte tijd bereiken. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van de website van de organisator om te reserveren en zich te registreren voor dagpas.

Uitgebreid programma
Het congres dat parallel aan de tentoonstelling wordt gehouden, is weer uitgebreid te noemen: 48 lezingen, twee keynotes, drie tutorials en een trendsessie over ‘duurzame automatisering’.

De paviljoens ‘AMA Zentrum voor Sensorik, Mess- und Prüftechnik’, ‘Open source meets Industry’ en ‘wireless in automation” bieden bezoekers de kans om zich te concentreren op voor hen relevante thema’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven