Ga naar hoofdinhoud

Stern en Texim samen in piëzotechnologie

Stern Engineering, fabrikant van piëzoschakelaars en toetsenborden in Tel Aviv en Texim Europe, distributeur van technologische componentoplossingen in Haaksbergen, hebben een samenwerkingsverband aangekondigd om het portfolio van Stern te distribueren op de Europese markt.

Het Israëlisch bedrijf produceert high-tech, op piëzo gebaseerde componenten die zijn ontworpen voor industriële bedieningspanelen, zoals toetsenborden en keypads en industriële schakelaars voor veeleisende omgevingen. Het bedrijf richt zich op de productie van componenten die bestand moeten water-, weer-en vandaalbestendig moeten zijn in buitentoepassingen.

Robuustheid
De componenten van Stern kenmerken zich door kwaliteit en robuustheid, aspecten die de klanten van Texim vaak nodig hebben. Ook wordt aandacht besteed aan het ontwerp van de componenten, wat bijdraagt aan een beter ‘look and feel’ van elektronische apparatuur. De aanpassingsmogelijkheden zijn legio waardoor de eindproducten zich kunnen onderscheiden van de massa, wat een concurrentievoordeel voor de klanten van het Twentse bedrijf biedt.

Als leverancier van technologische oplossingen voor mens-machine interface toepassingen biedt Texim Europe een breed portfolio in switch/touch apparatuur, vaak gecombineerd met displays en embedded computingcomponenten. De op piëzo gebaseerde producten van Stern zijn daaraan complementair en vormen een goede aanvulling op het huidige aanbod aanraakcomponenten.

Voor Stern is Texim een goede partner voor de verdere ontwikkeling van de markt voor piëzo-technologie. De distributeur is ervaren en gericht op het vinden van oplossingen voor klanten. De product- en design georiënteerde website is een goede plek om het Stern-programma onder de aandacht te brengen.

Texim en Stern
Texim Europe is opgericht in 1962 en heeft veel ervaring op het gebied van elektronische componenten en subsystemen. De distributeur is actief in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Het hoofdkantoor en het logistiek centrum zijn gevestigd in Haaksbergen. Het bedrijf is onderdeel van de TKH Groep.

Stern ontwikkelt en produceert sinds 1989 elektronische (water)kranen en spoelsystemen die worden bediend door infrarood sensoren. Het bedrijf biedt ook al een aantal jaren piëzo systemen aan en koos piëzo-technologie twee jaar geleden als een van de kerncompetenties. Sindsdien investeert men het nodige in het ontwikkelen-producten en productie in eigen huis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven