Ga naar hoofdinhoud

SMC neemt de bus

Van 7 tot en met 18 novem-ber rijdt de VIP-bus van het European Marketing Center van SMC Pneumatics door Nederland. Op tien demopa-nelen worden de nieuwste producten van het bedrijf getoond. Op de statische panelen worden de nieuwe productgroepen voorgesteld en op de dynamische panelen zijn vereenvoudigde weergaves van een bepaald deel van een proces te zien.

Nieuw dit jaar zijn ook de KFG2-serie knelfittingen en de KQG2-serie RVS 316 fittingen voor toepassingen waar gewerkt wordt met een hoge tempe-ratuur of waar corrosiebestendigheid en chemische resistentie vereiste zijn. In vergelijking met de voorgaande KQG-serie zijn deze nieuwe modellen, afhankelijk van het type, zo’n 62% lichter, 30% kleiner en hebben een verbeterde houdkracht om de slang vast te houden.

Sensoren
De bus bevat onder meer een werkende testopstelling om de temperatuur van vloeistoffen te beheersen. Bij deze opstelling zijn de nieuwste, digitale debietsensoren met kopieerfunctie te zien uit de PF3W-serie. Behalve het debiet, kunnen met deze sensoren ook het volume en de temperatuur van het medium worden gemeten. Na het bereiken van een vooringesteld schakelpunt kunnen deze sensoren (die ook van een schakelfunctie zijn voorzien) op afstand worden gereset. In combinatie met een snelheids-regelventiel kan met deze debietsensoren het debiet altijd binnen het ingestelde worden gehouden.

Ook worden twee nieuwe series gepresenteerd, te weten de ISE10 en ISE30A en -40A. De sensoren zijn geschikt voor zowel vacuüm- als pneumatische toepassingen om de (vacüum-)druk te bewaken. Door de rechthoekige, platte vorm van deze sensoren is voortaan 50% minder inbouwruimte nodig.

Voor informatie over het toerschema kunt u terecht bij de afdeling Marke-ting en Communicatie van SMC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven