Ga naar hoofdinhoud

‘Smart Efficiency’ thema van de Hannover Messe 2011

Het overkoepelende thema van de Hannover Messe 2011 is ‘Smart Efficiency’. Onder deze motto presenteren de bedrijven van alle dertien internationale beurzen hun belangrijkste technologieën van de wereldwijde industrie. De Hannover Messe 2011 duurt van 4 tot 8 April.

Alleen de Hannover Messe verenigt de relevante technologieën die wereldwijd worden ontwikkeld. Op Hannover Messe gaat het om innovaties, ontwikkelingen, nieuwe technologieën en producten, efficiënte processen en materialen. Met de kernpunten industriële automatisering, energie technologieën, toelevering, service, aandrijf- en regeltechniek, zal de Messe de belangrijkste trends in deze sectoren tonen.

Positieve groeiverwachtingen voor de industrie
Industriële bedrijven hebben gebruik gemaakt van de moeilijke tijden en presenteren zich met nieuwe producten en oplossingen voor de wereldmarkt. Er worden meer dan 4500 innovaties verwacht die volgend jaar gepresenteerd zullen worden. De exposerende bedrijven zullen laten zien dat er voor regionale en mondiale uitdagingen van de toekomst reeds intelligente oplossingen bestaan.

Volgens de ‘Verbands Deutscher Maschinen- en Anlagenbau’ (VDAMA), groeit de wereldwijde machinebouw in 2010 met zes procent en in 2011 nog eens met acht procent. Ook de Zentralverband Elektrotechnik und Elektronikindustrie (ZVEI), verwacht voor de elektromarkt zowel voor 2010 en 2011 een groei van zes procent. De exposanten in Hannover zullen de mogelijkheid krijgen om nieuwe internationale zakelijke contacten te leggen.

Partnerland Frankrijk
Onder het thema “Innovatie voor een duurzame groei,” wordt Frankrijk gepresenteerd als het partnerland voor de Hannover Messe 2011. De centrale thema’s van het partnerland zullen zijn: energie, mobiliteit en energie-efficiëntie. Deze thema’s worden gecombineerd met de kernthema’s van de Hannover Messe. Naast Duitsland, behoort Frankrijk tot de belangrijkste industrielanden in Europa. Duitsland was in 2009 met een volume van 114 miljard euro de belangrijkste handelspartner van Frankrijk.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven