Ga naar hoofdinhoud

SKF neemt Lincoln Industrial over

SKF neemt voor 1 miljard dollar de Amerikaanse leverancier van smeer-systemen Lincoln Holdings Enterprises over. De verkopende partij is de Harbour Group in St Louis, Missouri. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten. Lincoln Industrial heeft zo’n 2.000 medewerkers en zal naar verwachting in 2010 een omzet van circa 400 miljoen dollar hebben.

De acquisitie van Lincoln Industrial omvat de entiteiten en merken Lincoln, Alemite en Reelcraft. Lincoln Industrial is leverancier van smeersystemen, -gereedschappen en -apparatuur. Het overgenomen bedrijf is in grote mate complementair aan het bestaande programma smeersystemen van SKF. Er is maar een beperkte overlap met betrekking tot wereldwijd verkoop-apparaat, technologie en productiefaciliteiten, met name in Noord-Amerika en Azië. Het overgenomen Amerikaanse bedrijf verschaft het Zweedse concern bovendien een betere toegang tot de Noord-Amerikaanse ‘after market’ voor smeergereedschappen en –apparatuur.

Smeersystemen vormen een belangrijke tak van sport voor SKF en is ook een van de vijf technologieplatforms van de onderneming. Het Zweedse concern heeft zijn programma smeersystemen de laatste jaren flink uitgebreid. De acquisitie van Lincoln Industrial in combinatie met de bestaande activiteiten stelt SKF in staat om de afnemers wereldwijd nog beter te ondersteunen.

Lincoln Industrial
De nu overgenomen onderneming heeft drie belangrijke productgroepen: geautomatiseerde smeersystemen, slanghaspels en smeerpistolen, met de nadruk op vetten gebaseerde systemen. De belangrijkste markten zijn de industrie, energie-sector, off-road toepassingen, mijnbouw, landbouw en staalindustrie.

Ongeveer 50% van de verkoop vindt in Noord-Amerika plaats, 25% in Europa en 20% in Azië en de Pacific. In Nederland worden de systemen op de markt gebracht door Ambi Smeersystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven