Ga naar hoofdinhoud

Siemens wil NEM en NES overnemen

Siemens is van plan om de Nederlandse zusteronder-nemingen NEM en NEM Energy Services (NES) over te nemen. De ondernemingen zijn momenteel eigendom van HTP Capital. Siemens verwacht dat de aankoop-prijs rond de 170 miljoen euro zal liggen, maar de uit-eindelijke prijs is afhankelijk van de bedrijfsontwikkeling van NEM en NES tot aan het einde van de transactie.

De twee specialisten op het gebied van stoomgeneratoren op basis van warmteterugwinning voor stoom- en gascentrales (STEG-centrales) hebben samen circa 1000 medewerkers in dienst en behaalden in het boekjaar 2010 (ultimo 30 september) een omzet van 325 miljoen euro. De overname moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Stoomgeneratoren op basis van warmteterugwinning nemen bij de bouw van een STEG-centrale ongeveer 15 procent van de waardecreatie voor hun rekening. Met de overname wil Siemens zijn capaciteiten uitbreiden en de expertise op lange termijn verbeteren. Na de eerdere overname van International Turbomachinery in Hengelo lijft het Duitse concern dus opnieuw een toonaangevend Nederlands bedrijf in.

NEM en NES
NEM houdt zich hoofdzakelijk bezig met het ontwerp, de engineering en de verkoop van stoomgeneratoren op basis van warmteterugwinning, terwijl NES de bijbehorende services verzorgt. NEM en NES opereren wereldwijd en hebben vestigingen of aangesloten bedrijven in Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Maleisië. De strategieën van Siemens en NEM liggen grotendeels op één lijn.

De toevoeging aan de Siemens Group verschaft NEM toegang tot dienst internationale netwerk. Bovendien zijn Siemens als gasturbine- en NEM als HRSG-leverancier complementaire organisaties. NEM en NES werken dan ook al jaren samen met Siemens, onder meer tijdens het Hemweg-project (foto).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven