Ga naar hoofdinhoud

Siemens-voorzitter Van Pernis ontvangt onderscheiding

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland, Martin van Pernis, heeft uit handen van de Duitse ambassadeur in Nederland, Thomas Läufer, een Duitse onderscheiding ontvangen. Van Pernis kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange persoonlijke inzet om de betrekkingen tussen Nederland en Duitsland te bevorderen.

In een toespraak tijdens de uitreiking prees Läufer Van Pernis voor zijn verdiensten. ‘Martin van Pernis heeft zich tientallen jaren ingezet om de Nederlands-Duitse betrekking te bevorderen. Hij deed dat met een grote persoonlijke inzet, die getuigd van een grote persoonlijke betrokkenheid. Hij heeft Siemens in Nederland ook op de kaart gezet als een internationale onderneming die antwoorden wil geven op grote maatschappelijke vraagstukken’.

Martin van Pernis toonde zich zeer vereerd met de toegekende onderscheiding. ‘Ik voel me trots dat ik deze onderscheiding mag ontvangen. Zowel in mijn rol als bestuursvoorzitter van Siemens in Nederland; in mijn bestuursfunctie bij de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel; maar ook in andere functies heb ik steeds gewerkt aan de zo belangrijke Duits – Nederlandse relatie en aan de samenwerking tussen onze landen.’ 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven