Ga naar hoofdinhoud

Siemens test langste rotorbladen

Afgelopen weekend is Sie-mens Energy begonnen met het testen van de rotor met een diameter van 154 m op de 6 MW offshore windtur-bine in het Deense Østerild. Deze turbine heeft de langste rotorbladen ter wereld: elk blad heeft een lengte van 75 m. De windturbine kan op offshore-locaties 25 miljoen kWh groene stroom produ-ceren. Voldoende voor zo’n 6.000 huishoudens. Het dicht bij de kust gelegen Østerild is een locatie met een hoog windvolume en biedt daarmee alleen al voor het proefdraaien aan land gunstige voorwaarden.

Het 75 m lange Quantum rotorblad van het type B75 kenmerkt zich door een hoge stabiliteit bij gelijktijdig een lage massa. Het speciale bladprofiel zorgt voor optimaal vermogen bij de meest uiteenlopende windsnelheden.

Siemens maakt bij de productie gebruik van de gepatenteerde IntegralBlade methode, waarmee de rotoren in één keer en zonder lijmverbindingen kunnen worden geproduceerd. In vergelijking met traditioneel geprodu-ceerde bladen is het B75 rotorblad 20% lichter. De combinatie van rotor-bladprofiel en lage massa draagt bij aan het verlagen van de opwekkings-kosten voor windenergie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven