Ga naar hoofdinhoud

Sensoren in de voedingsmiddelenindustrie

Om de productiviteit te verhogen in de voedingsmiddelen- en drankindustrie zal er meer geïnvesteerd moeten worden in automatiserings-oplossingen. Voor deze oplossingen zijn sensoren een wezenlijk onderdeel.

Volgens een analyse van Frost & Sullivan, Sensors Market in the Global Food and Beverage Industry, verdiende de markt aan de verkoop van sensoren in 2012 ongeveer 2,1 miljard Euro en de verwachting is dat in 2018 dit zal oplopen naar 3,15 miljard Euro. Het onderzoek heeft betrekking op doorstroming-, niveau-, druk-, temperatuur-, optische, inductieve, capacitieve, ultrasone en biosensoren.

“De aanwezigheid van normen en wettelijke voorschriften is een van de belangrijkste drijfveren voor de implementatie van sensorsystemen,” zegt Frost & Sullivan’s industrie-analist op het gebied van de meet- en instrumentatietechniek V. Sankaranarayanan. “Regeringen over de hele wereld hebben strenge wetgeving die het gebruik van sensoren en andere elektronische apparaten bevorderen om de voedselveiligheid in de voedingsmiddelen- en drankindustrie te garanderen.”

“De conversie van minder verfijnde controlesystemen naar state-of-the-art automatiseringssystemen is een belangrijke groeikatalysator. Verbeterde automatisering verhoogt de productiviteit en de energie-efficiëntie en vermindert de kosten” merkte Sankaranarayanan op. “Sensoren zijn EtherNet / IP-enabled, intelligent en communiceren via standaard netwerken.”

“Het produceren van robuuste sensoren voor nauwkeurige metingen in moeilijke omstandigheden, het aanbieden van complete oplossingen, klantenservice strategieën die voldoen aan internationaal aanvaarde normen en richtlijnen en het werken aan productdifferentiatie zijn factoren die bijdragen aan een succesvolle zakelijke resultaten voor sensorfabrikanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie”, adviseerde Sankaranarayanan.

Wie geïnteresseerd is in meer informatie over dit onderzoek, kan een e-mail sturen naar Julia Nikishkina van het bureau.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven