Ga naar hoofdinhoud

Sensor + Test steeds internationaler

Bij stralend weer op alle drie de dagen lieten ongeveer 8.200 professionele bezoe-kers uit binnen-en buitenland zich op Sensor + Test uitvoerig informeren over de nieuwste technologieën op het gebied van sensoren, meet- en testtechnologie. Het aantal exposanten en de expositieruimte op de Messegelände in Neurenberg kwamen ongeveer overeen met de waarden van het voorgaande jaar. Maar het aandeel buitenlandse exposanten lag ongeveer een derde hoger. Deze trend naar toenemende internationalisering zien we ook terug bij het iets gestegen aantal bezoekers.

De beurs voldeed daarmee volgens beursorganisator AMA Service aan de verwachtingen van de exposanten en bezoekers. Ook indien de absolute aantallen nauwelijks veranderd zouden zijn, zou de organisatie blij zijn geweest met de aanzienlijke toename van de internationale deelname.

Veel interesse bij de bezoekers was er voor het uitgebreide raampro-gramma e-mobiliteit, dat zijn eigen forum en activiteiten had. Er waren veel bezoekers en de presentaties hadden een hoge praktische relevantie. De exposanten daar trokken met name meer potentiële klanten uit de auto-mobiel- en toeleveringssector.

Ook de twee parallel aan de tentoonstelling gehouden conferenties werden goed bezocht. De 16e GMA/ITG conferentie ‘Sensors and Systems 2012’ en de 14e ‘IMCS 2012’ internationale bijeenkomst over chemische sensoren konden ‘samen meer dan 800 deelnemers verwelkomen.

De volgende Sensor + Test zal plaatsvinden op 14-16 mei 2013, ook in het beurscomplex van Neurenberg. Dan zullen ook weer de wetenschappelijke congressen Sensor Opto en IRS² worden gehouden. AMA en de expo-santenadviesraad hebben voor volgend jaar ‘hernieuwbare energie’ als een nieuw thema voor de tentoonstelling vastgesteld.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven