Ga naar hoofdinhoud

Seminars faalkansrekenen aan veiligheidssystemen

Pilz organiseert in maart 2011 drie seminars met als thema: Faalkansrekenen aan veiligheids-systemen doe je even…? Met de komst van de Machinerichtlijn 2006/42/EG hebben de ISO 13849-1 (Performance Level) en IEC 62061 (Safety Integrity level) definitief haar intrede gedaan. Het verschuiven van het ontwerpen op alleen structuur (kwalitatief) moet de engineer nu ook de faalkans (kwantitatief) van het systeem bepalen. De ontwerper wordt uitgedaagd om een keuze te maken uit een van beide normen.

Wordt het ontwerpen van veiligheidssystemen met de komst van deze normen nu echt moeilijker? Is het lastig om te rekenen aan veiligheidssystemen? Welke keuze moeten we nu maken? Deze vragen leven veel in de markt bij eindgebruikers van machines en machinebouwers.

Pilz begint het seminar met de theorie die achter de normen zit en waarom deze normen veranderd zijn. De methoden en gedachten die men nodig hebt om te kunnen starten met het ontwerpen volgens de normen worden besproken. In de loop van de dag worden een aantal praktische sessies gegeven voor het bepalen van het PL of het SIL, het maken van blokschema’s en het ontwerp van een circuit op schematisch niveau. Daarbij wordt voor een groot deel het rekentool PAScal gebruikt, wat door Pilz ontwikkeld is.

Aan het einde van deze dag heeft men inzicht in hoe men praktisch om kan gaan met de norm en hoe te implementeren in de eigen organisatie.

Deelnemers die over een eigen laptop beschikken, wordt het aangeraden om deze mee te nemen. Men kan dan direct PAScal op het eigen systeem gebruiken.

Data/locaties:

10 maart 2011 Landgoed Overcinge Havelte (omgeving Zwolle)
17 maart 2011 Kasteel Duurstede (Wijk bij Duurstede)
22 maart 2011 Kasteel Geldrop

Inschrijfgeld € 79,- p.p. ex btw, inclusief lunch. Inclusief een eenmalige korting van 30% op de aanschaf van één licentie van het PAScal tool die normaal € 299,- kost. Uiterste inschrijfdatum is vrijdag 25 februari 2011.

Meer informatie www.pilz.nl , info@pilz.nl of (0347) 32 04 77

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven